fbpx

DF’s sommergruppemøde er i fuld gang

Dansk Folkepartis sommergruppemøde løber i disse dage af stablen i Sorø. Fra mandag den 7. august til onsdag den 9. august er DF’s folketingsgruppe samlet i den midtsjællandske provinsby for at diskutere en lang række emner, der skal være med til at udstikke partiets politiske kurs det kommende folketingsår.

Sommergruppemødet begyndte traditionen tro med fællessang akkompagneret af Søren Espersen på klaver. Herefter indledte DF’s sundhedsordfører, Liselott Blixt, den politiske debat med et ønske om at styrke det danske sundhedsvæsen.

Liselott Blixt foreslog i sit oplæg at afvikle landets fem regioner. Blixt lagde i stedet op til, at man samler ansvaret for sundhedsområdet under sundhedsministeren for at sikre, at patienter i alle dele af landet modtager en mere ensartet behandling.

I dag er der stor forskel på den behandling, som patienterne får i de enkelte regioner. Det skal der laves om på, fastslog Liselott Blixt. Hun lagde derfor op til, at vores sundhedsvæsen skal styrkes gennem udvalgte sygehusstyrelser under de store universitetshospitaler, så behandlingstilbuddene og ventetiderne bliver de samme, hvad enten man bor i Storkøbenhavn eller Nordjylland.

Oplægget satte gang i en ivrig debat i folketingsgruppen. Her var man enige om, at tanken om at fremme sundhedsvæsnet ved at nedlægge regionerne og styrke området fra central side er oplagt. Liselott Blixt brugte efter oplægget god tid til at svare på de mange spørgsmål og konstruktive indspark fra de øvrige folketingsmedlemmer og vil nu arbejde videre med en mulig afvikling af regionerne med henblik på at styrke og ensrette sundhedsområdet.

Rul til toppen