fbpx

DFs sundhedsordfører: Bent Hansen bør feje for egen dør

Pressemeddelelse

DFs sundhedsordfører: Bent Hansen bør feje for egen dør

Sundhedsordfører for Dansk Folkeparti, Liselott Blixt, tager skarpt afstand fra forslaget fra formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), om at det skal gøres mere besværligt at klage over fejlbehandling på sygehusene.

– Hvis sygehusene begår en fejl, så har patienterne også krav på at få en erstatning. Bent Hansen burde tage klagerne til sig, og finde årsagerne, frem for at skjule dem ved at besværliggøre klagegangen, siger Liselott Blixt.

Hun kan heller ikke se rimeligheden i, at Bent Hansen vil have minimumgrænsen for udbetaling af erstatninger sat op fra 10.000 til 20.000 kroner.

– Det er jo lidt som at sige til folk, at man ikke regner beløb under 20.000 for noget særligt. Det er lettere arrogant. Jeg kender mange mennesker for hvem, beløb under både 20.000 og 10.000 ville falde på et meget tørt sted og gøre en betydelig forskel, hvis de var blevet fejlbehandlet på et sygehus.

Liselott Blixt peger på, at der på sygehusene er en almindelig risiko for følgeinfektioner på grund af for dårlig hygiejne.

– Så jeg synes ærligt talt, at Bent Hansen skulle feje for egen dør, inden han begynder at klage over det stigende antal klager. Han må jo også være klar over, at der behandles og opereres langt flere patienter på sygehusene i dag, så det er helt naturligt, at der kommer et tilsvarende stigende antal klager. Især hvis man ikke gør nok for at løse nogle af de problemer, som er årsag til, at sagerne opstår. Det kan jo ikke være patienternes skyld, at de får flere grunde til at klage, siger Liselott Blixt.

Rul til toppen