fbpx

DR: Folkevalgte skal styre DR

Christiansborg torsdag 7. januar 2010

Pressemeddelelse

DF: Folkevalgte skal styre DR

Danmarks Radio er det danske folks radio- og tv-station. Ved at danskerne vælger politikerne, der derefter vælger medlemmerne af DR’s bestyrelse, sikrer vi, at DR’s bestyrelse er bredt folkeligt forankret. Det skal vi ikke lave om på.

Så kontant lyder udmeldingen fra Karin Nødgaard, MF Dansk Folkeparti og formand for kulturudvalget.

– Jeg er dybt betænkelig ved, at Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby tidligere på ugen slog til lyd for at ændre på DR-bestyrelsens sammensætning, og nu erklærer kulturminister Carina Christensen sig enig med Ellen Trane Nørby.

Udtalelserne falder forud for forhandlingerne om et kommende medieforlig. Derfor er det vigtigt at slå fast, at ændringen ikke bliver gennemført med Dansk Folkepartis stemmer, siger Karin Nødgaard.

Hun understreger, at de danske tv-seere betaler ca.3,5 milliarder kroner om året i licens. Derfor har seerne også krav på at have indflydelse på, hvad pengene bliver brugt til.

Det har de med den nuværende politisk valgte bestyrelse, men ikke med en professionel erhvervsorienteret bestyrelse, som den Venstre og Konservative foreslår, slutter Karin Nødgaard.

Rul til toppen