fbpx

En anderledes uge er gået – med formaning fra selveste Dronningen!

Tirsdag aften kl. 20.00 tonede Dronning Margrethe frem på TV-skærmen med et budskab til sine landsmænd i denne svære tid. I sandhed et historisk øjeblik. Majestæten satte med få og velvalgte ord tingene på plads.

Hun sagde bl.a. følgende:

”Corona-virus er en farlig gæst. Den spreder sig som ringe i vandet og det går stærkt. Én person kan smitte mange – endda uden selv at føle sig syg og smitten går videre rundt til endnu flere, en lang og skræmmende kæde. I den kæde vil mennesker dø.

Et barn kan miste sin bedstemor, en datter sin far, en hustru sin mand. Venner vil pludselig ikke være der mere.

Det er den kæde, vi skal bryde, og som vi kan bryde. Det kan kun ske, når vi alle tænker os om og gør det samme på samme tid – og i rette tid.”

Meget præcist – meget rammende. Vi er alle i samme båd. Vi har alle et ansvar. Og vi kan – og skal – alle yde vores bidrag til, at Danmark og vores medborgere kommer bedst muligt igennem coronakrisen. Alle må efterhånden have forstået alvoren.

I denne tid er det vigtigere end nogensinde, at vi står sammen. Ved at gøre noget, der ellers ligger os fjernt… ved at holde afstand.

Meget er vi ikke selv herre over. For hvordan udbredes coronavirussen for eksempel i andre lande og hvordan bliver landene omkring os påvirket økonomisk af krisen? Det kommer selvfølgelig helt uundgåeligt til at påvirke os her i Danmark. Både på helt kort og lidt længere sigt.

Men der er heldigvis også meget, vi KAN gøre. Og på Christiansborg er der historisk enighed blandt Folketingets partier om, at vi er villige til at gøre, hvad der skal til, for at Danmark kommer bedst muligt ud på den anden side af krisen.

Indtil videre er der lavet tiltag for mere end 280 milliarder kroner for at holde hånden under det danske samfund. Og flere initiativer kommer uden tvivl til i de kommende dage og uger. I forbindelse med annonceringen af den seneste hjælpepakke i forgårs blev det samtidig fastslået, at partierne er enige om at bruge et trecifret milliardbeløb yderligere, hvis det bliver nødvendigt.

Vi vil gøre det, der er nødvendigt. Og det er stort som småt. Senest er vi således fremme med et forslag til, hvordan det sikres, at alle ældre og udsatte kan få mad og medicin bragt til døren – også de steder, hvor familie og venner ikke har mulighed for at hjælpe.

For vi står sammen. Og det skal vi blive ved med. Alle sammen. Det er den eneste måde at komme sikkert igennem coronakrisen. For det er en unormal tid, vi går gennem. Understreget af at selveste Dronningen har understreget alvoren!

 

Rul til toppen