fbpx

En hån overfor landets pensionister, når de sidestilles med nyankomne migranter

Jeg synes simpelthen, det er en hån, når danske folkepensionister, der har været med til at opbygge dette land, sidestilles med flygtninge og migranter på hjemsendelsesydelse, som har været i Danmark i få år og ikke har bidraget væsentligt til vores samfund.

 

Og det er lige præcis det, der sker med den ”sommerpakke”, som den socialdemokratiske regering netop har fået vedtaget. Her kan migranter på hjemsendelsesydelse og danske pensionister se frem til at modtage præcis samme skattefri beløb på 1.000 kr. til efteråret. Det er helt skævt!

 

Jeg rejste dette i folketingssalen i tirsdags overfor statsminister Mette Frederiksen, som i sine svar hele tiden undveg lige præcis dette element i aftalen. Men det er et afgørende svigt set med vores øjne. Og derfor står vi i Dansk Folkeparti udenfor aftalen. Vi vil ikke være med i en aftale, hvor udlændingepolitikken skrider og hvor der ikke tages større hensyn til pensionisterne.

 

Du kan se et klip fra min diskussion med Mette Frederiksen her: https://www.youtube.com/watch?v=ofxQufDIlYk&feature=youtu.be

 

Jeg synes, at det er en helt principiel diskussion. Og endnu et eksempel på, at udlændingepolitikken skrider under socialdemokratisk ledelse af landet. Udenlandske migranter sidestilles med danske pensionister. Ydelserne til indvandrere og migranter bliver sat op. Migranter bliver gjort til indvandrere og ender med at blive her til evig tid.

 

Èn ting er, at partierne på venstrefløjen bakker op om denne kurs. Men det er mig en gåde, at Venstre og Konservative, som ellers har været enige med os i Dansk Folkeparti om, at ydelserne til indvandrere ikke skulle hæves, nu pludselig alligevel vil give dem 1.000 kr. skattefrit. Det er meget svært at forstå…

 

Når de enkelte elementer i sommerpakken skal udmøntes, er der selvfølgelig ting, vi vil støtte. Det gælder eksempelvis udbetalingen af de indefrosne feriepenge. I DF har vi nemlig kæmpet for, at danskerne skal have deres egne penge retur. De blev indefrosset i en højkonjunktur, hvor det kunne skade økonomien at sætte dem fri. Nu står vi i den modsatte situation – og så skal disse penge naturligvis udbetales.

 

Men fordi der er positive elementer, som vi støtter, ændrer det ikke, at pensionisterne med rette kan føle sig dårligt behandlet. Når de alene betænkes på linje med folk, der er kommet til Danmark indenfor de seneste år og som ikke overhovedet har været med til at bygge vores land op, er det en direkte hån overfor pensionisterne, som vi må tage skarpt afstand fra.

 

Med venlig hilsen

 

Kristian Thulesen Dahl

 

Fik du læst:

 

DF-formand kritiserer V og K: De løber fra løfte om ikke at give flere penge til arbejdsløse udlændinge
https://ditoverblik.dk/df-formand-kritiserer-venstre-de-loeber-fra-loefte-om-ikke-at-give-flere-penge-til-arbejdsloese-udlaendinge/

 

Regeringen vil ikke svare på, hvem der skal betale ekstra EU-regning
https://ditoverblik.dk/regeringen-vil-ikke-svare-paa-hvem-der-skal-betale-ekstra-eu-regning/

 

Flertal siger nej til tyrkisk stormoské i Holbæk
https://ditoverblik.dk/flertal-siger-nej-til-tyrkisk-stormoske-i-holbaek/

 

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik? Tilmeld dig her:
https://sensetest.us18.list-manage.com/subscribe/post?u=ab3bf89b39687876b440fb7fa&id=a77b433213

Rul til toppen