fbpx

Endelig en afgørende knast væk og Christiansborg kan komme i arbejdstøjet!

Netop som jeg skriver dette, præsenterer regeringen en række ting i finansministeriet. En 2025-plan. En plan for at det altid skal kunne betale sig at spare op. Initiativer, som skal få flere seniorer til at blive flere år på arbejdsmarkedet. Så selvom der i morgen onsdag er afslutningsdebat, markerer det på ingen måde en afslutning på folketingsåret. Tværtimod. Det fortsætter de kommende uger med forhandlinger. Forhåbentlig med nogle gode aftaler til gavn for danskerne som resultat.

Vi har længe efterlyst, at regeringen droppede planerne om at hæve pensionsalderen yderligere for danskerne. Dette var en afgørende knast for at komme videre. For godt en uges tid siden gjorde regeringen så netop det og banede dermed vejen til en meget mere konstruktiv politisk forhandling om nogle positive justeringer. Det var godt!

De ting, der nu skal forhandles de kommende uger, revolutionerer på ingen måde vores samfund. Jeg vil derimod karakterisere dem som forhold ”i maskinrummet”, der blot skal justeres. Ting, som danskerne må have en berettiget forventning om, at vi politikere får håndteret.

Det handler om, at det for alle danskere naturligvis skal kunne betale sig at spare op. Det kræver en justering. Det handler om, at vi som samfund vinder ved at motivere flere danskere til at blive flere år på arbejdsmarkedet. Men uden at hæve pensionsalderen yderligere for alle.
For de nedslidte skal også have gode år i pensionslivet.

Jeg ser frem til forhandlingerne. Regeringens udspil er ikke på forhånd afstemt med Dansk Folkeparti. Vi har derfor nu mulighed for at nærstudere udspillene og vil i forbindelse med forhandlingerne gøre klart, hvad vi synes om, og hvor vi synes, tingene skal ende anderledes end foreslået af regeringen.

Til efteråret har regeringen så bebudet forslag til skattelettelser. Dansk Folkeparti har længe gjort klart, at vi har svært ved at se, at der er
penge til store skattelettelser. Men hvis der er, er vores prioritet klar: Så er det folk med lave indkomster, der står for tur. Blandt andet for at sikre, at man får mere ud af at arbejde – også når det er til lavere lønninger. Men den politiske knast, der er lagt op til dér, tager vi til efteråret…. Nu handler det om, at det skal kunne betale sig at spare op til sin pension samt at motivere flere seniorer til at blive hængende på arbejdsmarkedet, når helbredet og ønsket er til det.

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Rul til toppen