fbpx

Endelig: Mink-skandalen undersøges til bunds!

Tænk at venstrefløjen har været så ivrig med at få undersøgt tidligere minister Inger Støjbergs mulige brud på reglerne i barnebrudssagen, men har været næsten umulige at drive til en reel undersøgelse af regeringens skandaløse håndtering af mink-krisen. Det siger lidt om deres principper.

 

Lidt som når Naturfredningsforeningens præsident, det tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten Marie Reumert Gjerding, står med gummistøvlerne på hos tv2 news for at revse landets bønder, for så nu at være totalt fraværende i sagen om de nedgravede mink og deres påvirkning af grundvandet… Det er jo vennerne, der har lavet skandalerne nu…

 

Men for os andre er det altså rigtig god nyhed. Vi skal til bunds i regeringens ulovligheder! Danskerne skal kende sandheden.

 

Det er Folketingets partier, der nu er blevet enige om, at der skal nedsættes en såkaldt ”granskningskommission”, hvilket er en parlamentarisk nyskabelse. Det har været afgørende for DF, at der kommer en undersøgelse, hvor der sidder en uvildig dommer for bordenden og hvor kommissionen har mulighed for at indkalde og afhøre vidner. Embedsmænd som ministre!

 

Folketingets partier skal inden jul nu blive enige om, hvilke spørgsmål, det mere præcist er, som Granskningskommissionen skal afdække. Ligeledes skal partierne vælge den landsretsdommer, der skal sidde for bordenden.

 

DF har igennem mange år argumenteret for, at der manglede en ny form for parlamentarisk undersøgelse, som kunne nedsættes af Folketinget og hvor det var muligt at indkalde vidner. Nu får vi et nyt parlamentarisk redskab, som minder meget om det, vi tidligere har foreslået. Det er vi naturligvis glade for.

 

Og der er god brug for et effektivt redskab til at komme til bunds i hele dette morads. For der bliver ved med at komme nye afsløringer. Senest har flere medier beskrevet, hvordan det var statsminister Mette Frederiksen selv, der ringede til pelsavlernes formand Tage Pedersen for at insistere på, at aflivningen skulle fortsætte, selvom der var opstået tvivl om farligheden af virusmutationerne i mink. Dette skete i øvrigt på et tidspunkt, hvor man i hvert fald i Fødevareministeriet var blevet bekendt med, at der manglede lovhjemmel for ordren om at aflive raske mink.

 

Forleden kunne BT så afsløre, at Statsministeriets stabschef Martin Justesen var direkte involveret i Fødevareministeriets pressehåndtering af sagen.

 

Så der tegner sig et klart billede af, at Mette Frederiksen og hendes ministerie har været dybt involveret i mink-skandalen. Alligevel siger hun nej til at møde op til samråd i Folketinget og redegøre for bl.a. hendes stabschefs rolle. Ligesom statsministeren heller ikke vil stille op til kritiske interview i medierne.

 

Så derfor er en tilbundsgående undersøgelse nødvendig. Og derfor er det godt, at der er et flertal i Folketinget, der nu sikrer det. Der er nok at tage fat på! Mink-skandalen undersøges til bunds!

 

Med venlig hilsen

 

Kristian Thulesen Dahl

 

 

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik? Tilmeld dig her:

 

Fik du læst:

 

Ikke-vestlige indvandrere koster kommuner millioner

 

Tesfaye vil ikke blande sig i partifællers ja til moské i Slagelse

 

DF-forslag bliver til lov: Uhelbredeligt syge ALS-patienter får hurtigere hjælp

 

Rul til toppen