fbpx

Er der plads til både Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige i dansk politik?

Når man lærer at skrive det gode læserbrev, får man ofte at vide, at man skal huske at starte med konklusionen først. Så det vil jeg også gøre her: Svaret er efter min mening et klart ja! For selvom vi er enige om meget, så er vi også dybt og grundlæggende uenige på afgørende områder.

 

Når jeg i det hele taget vælger selv at stille spørgsmålet, så er det selvfølgelig, fordi det er et emne, der fylder meget hos især journalister og kommentatorer – men også hos ganske almindelige danskere – i disse uger, hvor Nye Borgerlige har medvind i meningsmålingerne.

 

For få år siden havde vi i Dansk Folkeparti mærkesagen om stram udlændingepolitik mere eller mindre for os selv. Det er i virkeligheden et af de mest markante udtryk for Dansk Folkepartis succes, at en række partier med årene har flyttet sig i retning af vores politik på udlændingeområdet. Det er ubetinget godt for Danmark. Bare se til Sverige og få et indblik i, hvordan det kunne være gået, hvis ikke vi havde været her!

 

Siden valget sidste år har vi så i Folketinget med Nye Borgerlige fået et parti udover Dansk Folkeparti, som har den stramme udlændingepolitik som en af de vigtigste mærkesager. Pludselig har vælgere, der, ligesom jeg, synes, det at have styr på, hvem der har lov til at opholde sig her i vores dejlige land, er noget af det allervigtigste, fået endnu flere partier at vælge mellem.

 

Og der er meget, som vi i Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige er ret enige om. Udlændingepolitik og EU. I det hele taget en lang række værdipolitiske spørgsmål. Her ser vi utvivlsomt meget ens på tingene.

 

Men der er også meget markante forskelle og uenigheder. Ikke mindst, når det kommer til hele velfærdsområdet og den økonomiske politik.

 

Dansk Folkeparti vil sikre, at vi har ordentlig velfærd. Vi skal have et velfærdssamfund, hvor vi har en god og værdig ældrepleje, sygehuse i verdensklasse, fælles skoler og daginstitutioner med lærere og pædagoger nok til at levere kvalitet osv. Det koster selvfølgelig penge. Og derfor mener vi også, at det er afgørende, at den offentlige sektor kan følge med i takt med de stigende forventninger, danskerne med rette kan have til servicen, samt de ændringer i befolkningssammensætningen med flere børn og ældre, der bliver en realitet de kommende år. Velfærden skal kunne følge med.

 

For Nye Borgerlige er massive skattelettelser og en markant mindre offentlig sektor målet. Væk med topskatten. Væk med selskabsskatten. Gevinster på aktiespekulation skal beskattes meget mindre. Flad personskat på 38 %. Minusvækst i den offentlige sektor på 0,5 % om året, hvilket iflg. finansministeriets beregninger vil betyde 40.000 færre offentligt ansatte frem mod 2025. Den kommunale udligning, hvor der omfordeles penge til de fattigste kommuner, skal afskaffes. Den kommunale folkeskole skal afskaffes og privatiseres.

 

Det er vigtigt at gøre sig klart, at hvis Nye Borgerliges politik rent faktisk blev ført ud i livet, så vil det uvægerligt medføre nedskæringer også på sundhedsområdet og ældreområdet. Selv, hvis man laver det tankeeksperiment, at jobcentrene er væk og hele udlændingeområdet pludselig ikke længere kostede noget som helst, så ville der helt uundgåeligt mangle penge i kassen til velfærd, når man har givet så massive skattelettelser, som Nye Borgerlige ønsker. Et helt andet Danmark, end det vi kender. Godt for de mest velstillede. Skidt for de gamle og de syge.

 

Det er to helt forskellige veje for Danmark, der optegnes her. Og det er jo en ærlig sag, at man har forskellige politiske mål og ønsker.

 

Men derfor er det også helt åbenlyst to meget forskellige visioner for, hvilket Danmark vi skal efterlade til vores børn og børnebørn, som vi to partier står for. Og derfor kan jeg også svare så klart på mit indledende spørgsmål.

 

– Og lige præcis derfor mener jeg også, at der i dén grad er brug for Dansk Folkeparti.

 

Med venlig hilsen

 

Kristian Thulesen Dahl

 

Fik du læst:

Pia Kjærsgaard: Regeringen har svigtet sit løfte til danskerne
https://ditoverblik.dk/pia-kjaersgaard-regeringen-har-svigtet-sit-loefte-til-danskerne/

 

Messerschmidt: Venstre er rykket alt for tæt på de radikale
https://ditoverblik.dk/messerschmidt-venstre-er-rykket-alt-for-taet-paa-de-radikale/

 

Tesfaye erkender: Hvis syrerne ikke rejser hjem, kan vi ikke gøre noget
https://ditoverblik.dk/mattias-tesfay-erkender-hvis-syrerne-ikke-vil-rejse-hjem-kan-vi-ikke-goere-noget/

 

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik? Tilmeld dig her:
https://sensetest.us18.list-manage.com/subscribe/post?u=ab3bf89b39687876b440fb7fa&id=a77b433213

Rul til toppen