fbpx

Et år efter valget: Morten Østergaard jubler over lempelser, mens Mette Frederiksens valgløfter fordufter

I mandags havde vi den traditionelle afslutningsdebat i Folketinget. Og her strålede Den Radikale partileder Morten Østergaard som en selvtilfreds sol, da han under sin ordførertale opsummerede udviklingen på udlændingeområdet i det år, der er gået, siden Mette Frederiksens regering kom til magten sidste sommer:

 

”Meget er sket siden valget på den front. Mint er hjemme igen. Børnefamilierne er på vej ud af Sjælsmark. Paradigmeskiftet er brudt, og Danmark har igen taget kvoteflygtninge. Symbolpolitikken taber, børnene vinder, og skridt for skridt sætter vi en ny retning baseret på sund fornuft. Også her synes jeg kun vi lige er begyndt, for der er mange steder, hvor den sunde fornuft ikke har sneget sig ind endnu.”

 

Og for enhver, der ønsker sig en stram udlændingepolitik, kan Morten Østergaards forsikring om, at lempelserne kun lige er begyndt, få det til at løbe koldt ned ad ryggen.

 

Morten Østergaards sejrstale fik mig også til at tænke på noget, som statsminister Mette Frederiksen sagde før valget. Her lovede hun nemlig danskerne, at den stramme udlændingepolititik, som DF og det daværende flertal havde ført, ville blive bevaret efter valget:

 

”For jeg kommer ikke til, og det vil jeg gerne slå fast igen, at danne en regering, der lemper på udlændingepolitikken. Det har vi gjort meget klart”

 

Der er noget, der ikke stemmer. Begge udsagn kan ikke være rigtige på samme tid!

 

Og desværre er sandheden, at Morten Østergaard har ret. Mette Frederiksen er løbet fra de gyldne løfter til danskerne. Udlændingepolitikken er blevet lempet på en lang række områder.

 

Ydelserne til arbejdsløse indvandrere med børn er blevet hævet, hjemsendelsespolitikken er blevet undergravet, så det nu igen er blevet nemmere for flygtninge på midlertidigt ophold at blive i Danmark, regeringen vil ikke hjemsende syrere til sikre områder i deres hjemland, ligesom de har glemt alt om at indføre det loft over ikke-vestlig indvandring, som de gik til valg på. For nu at nævne nogle af de største løftebrud på udlændingeområdet.

 

Når historien om det seneste år i dansk politik skal skrives, vil coronakrisen naturligvis fylde rigtig meget. Og lige nu skygger det over socialdemokraternes løftebrud. Men det er også en del af historieskrivningen, at dette har været et år, hvor den socialdemokratiske regering er løbet fra valgløfterne og har givet De Radikale og de andre støttepartier en lang række indrømmelser på udlændingeområdet. Og lempelserne er ”kun lige begyndt”, siger Morten Østergaard…

 

Men når coronaen gradvist slipper grebet om det danske samfund, vil den politiske debat blive mere normaliseret. Og det har vi brug for. For så vil flere danskere opdage, hvad regeringen har gang i. Og det er, at Mette Frederiksens valgløfter fordufter!

 

Med venlig hilsen

 

Kristian Thulesen Dahl

 

Fik du læst:

 

DF vil fordoble straf for hærværk mod statuer og mindesmærker
https://ditoverblik.dk/df-vil-fordoble-straf-for-haervaerk-mod-statuer-og-mindesmaerker/

 

Martin Henriksen efter frifindelse: Ytringsfriheden sejrede, selvfølgelig
https://ditoverblik.dk/martin-henriksen-efter-frifindelse-ytringsfriheden-sejrede-selvfoelgelig/

 

Kommuner får lov at begå alvorlige fejl, når udsatte søger hjælp
https://ditoverblik.dk/kommuner-faar-lov-at-begaa-alvorlige-fejl-naar-udsatte-soeger-hjaelp/

 

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik? Tilmeld dig her:
https://sensetest.us18.list-manage.com/subscribe/post?u=ab3bf89b39687876b440fb7fa&id=a77b433213

 

Rul til toppen