fbpx

Et medieudspil med plads til forbedringer

I dag har regeringen præsenteret sit længe ventede medieudspil. En del af udspillet har vi som bekendt fået på plads sammen med regeringen med den delaftale, vi lavede om Danmarks Radio. DR’s økonomiske ramme justeres med 20 procent over de næste fem år, så der bliver bedre plads til andre aktører på medieområdet.

I dag har vi så fået løftet sløret for, hvad regeringen ellers vil på medieområdet i den kommende tid.
Blandt andet lægges der op til besparelser i TV2-regionerne. Mere præcist med 10 procent over fem år. Hertil ønsker regeringen at beskære Radio24syv med 33 procent. Disse besparelser står ikke på Dansk Folkepartis ønskeseddel. Så det kommer vi til at drøfte i forhandlingslokalet.

Når det gælder medieforhandlinger, så er det meget vigtigt for Dansk Folkeparti, at hele Danmark tænkes med i nyhedsstrømmen.

TV2 regionerne er med til at sikre, at danskerne hver dag har mulighed for at få dækket begivenhederne i netop deres lokalområde. Det er helt essentielt for Dansk Folkeparti, at man ikke svækker, men tværtimod styrker den lokale og regionale journalistik. TV2’s regionale TV-stationer har en afgørende rolle at spille.

Vi ser det eksempelvis ved kommunalvalg, hvor det er afgørende for danskerne, at de kan blive præsenteret for ordentlig, gennemarbejdet lokaljournalistik, inden de skal sætte deres kryds. Det er definitionen af public-service!

Derfor skal vi ikke svække de regionale medier – de skal styrkes. Det gælder i øvrigt også de lokale aviser, som kæmper en kamp for at overleve i en tid, hvor annoncemarkedet i dén grad er rykket over på internettet. For demokratiets skyld er det vigtigt, at lokaljournalistikken er stærkt tilstede i alle kommuner i landet.

I Dansk Folkeparti har vi i længere tid haft fokus på at sikre et sammenhængende Danmark.

Placering af statslige arbejdspladser, trafikal ligestilling for øerne og kommunal udligning er nogle af de emner, vi har vedvarende fokus på.

Men for at skabe et sammenhængende Danmark, så er det også vigtigt, at medier fremover skal kunne have base andre steder end i København, når der produceres landsdækkende journalistik.

Derfor har vi foreslået, at flytte den landsdækkende taleradio, Radio24Syv, til Aarhus.
Det giver rigtig fin mening at have én landsdækkende taleradio i København og én i Danmarks næststørste by, Aarhus, hvor der ligesom i København er rigtig gode muligheder for at få gæster i studiet.

Vi oplever nemlig, at alt for mange journalister samler sig i København.
Fagbladet Journalisten havde eksempelvis for noget tid siden en artikel, der viste, at der bor flere medlemmer af Dansk Journalistforbund på den 500 meter lange Absalonsgade på Vesterbro, end i hele Vesthimmerlands kommune! Ifølge fagbladet Journalisten bor hele 39 procent af Journalistforbundets medlemmer i Københavns Kommune.

Uanset om man vil det eller ej, så vil journalistik altid blive påvirket af de omgivelser, man befinder sig i. Hvis vi derfor får landsdækkende nyheder fra Vestdanmark, er det mit håb, at der kommer mere bredde i nyhedsdækningen. Det har vi behov for.

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Følg Kristian på Facebook – Tryk her

 

Rul til toppen