fbpx

EU bevæger sig i den helt forkerte retning. Derfor skal modstanden skærpes!

”Man skal aldrig lade en god krise gå til spilde”, lyder et berømt citat. Den lektie har de lært i Bruxelles, hvor EU-kommissionen udnytter coronakrisen til på helt vanlig vis at få rykket balancen mellem medlemslandene og EU. Mere EU, mindre nationalstat.

 

Så budgettet skal have en ordentlig forhøjelse. Med en mulig ekstraregning til danskerne på 6,7 mia. kr. om året! Eller hvad der svarer til at forhøje pensionens grundbeløb for alle pensionister med 12.000 kr. hvert år. Jeg ved i hvert fald godt, hvad jeg ville vælge. Og det bliver ikke flere penge til EU-budgettet.

 

Samtidig foreslår EU-kommissionen, at EU på vores vegne låner 5.600 mia. kr., som så primært skal foræres til landene i Sydeuropa. Endda til et Italien, hvor skatten er lavere end i Danmark, og hvor man i ramme alvor nu diskuterer, om pengene skal gå til at sætte skatten yderligere ned.

 

Mette Frederiksen har tidligere kaldt kommissionens forslag for “helt gak”. Men samtidig har hun på det seneste blødt op og været klar til at komme EU-kommissionen i møde. Jeg vil omvendt opfordre hende til at stå fast. Hvis noget er “helt gak”, er det nok en meget god ide at sige fra.

 

Faktisk sagde hun det selv meget præcist i folketingssalen forleden, da vi diskuterede planerne om at forøge EU’s budget. ”Hvor skal de penge så komme fra? Skal det være højere skatter? Eller skal det tages fra klimaindsatsen og uddannelserne? Jeg har ikke de penge”, sagde hun.

 

Helt enig. Men så skal den danske regering også sige klart fra overfor den voldsomme forøgelse af EU’s budget! Men det vil Mette Frederiksen ikke. Og så ender det jo med et eller andet træls kompromis mellem landene, hvor vi kan være sikre på én ting: At stå tilbage med regningen.

 

Og milliarderne til EU skal findes et sted i den danske økonomi. På velfærden eller via højere skatter. Og så er det Mette Frederiksen selv, der kommer til at skulle svare på de ubehagelige spørgsmål, hun ellers så rigtigt retorisk stillede til andre i folketingssalen forleden.

 

Og i forhold til den helt abnorme gældsoptagelse som EU foreslår – 5.600 mia. kr., skal vi huske:

 

At uanset om en større andel af disse mange milliarder gives som lån, kommer pengene aldrig tilbage. Vær ærlig om det. Vi kommer til at hænge på regningen. Derfor er det også på tide klart at sige fra, så danskerne ikke skal arbejde endnu længere før pensionsalderen – og betale endnu højere skatter – for at det modsatte kan ske i Sydeuropa.

 

EU bevæger sig i den helt forkerte retning. Hele tiden mere EU og mindre selvbestemmelse til befolkningerne i nationalstaterne. Det suger ilten ud af vores demokrati og tømmer nationalstaten for indhold. Og kursen mod en ”stadig snævrere union” bliver kun forstærket, når briterne med årets udgang forlader EU og den fransk-tyske akse med supereuropæerne Macron og Merkel i spidsen bliver endnu mere dominerende.

 

Dansk Folkeparti blev i 1995 stiftet for især at kæmpe for: 1) En stram udlændingepolitik. Vi vil selv bestemme, hvem der kommer til Danmark. 2) Modstand imod EU. Vi skal sikre Danmark som et selvstændigt land. 3). En ordentlig velfærd – specielt for at sikre værdige forhold for vores ældre.

 

Disse ting står vi fast på. Dem kæmper vi for også her 25 år senere. Og uanset hvordan andre politikere – partier – forholder sig; løber vores vej, når vores standpunkter er populære og den anden vej, når vinden vender, står vi fast. Vores politiske mål styres nemlig ikke af, om stemningen er for eller imod EU – for eller imod en stram indvandringspolitik – for eller imod en ordentlig velfærd – også for de ældre.

 

Vi er styret af det, som vi er overbeviste om kan sikre et godt Danmark for de kommende generationer. Ikke styret af at sikre os selv og partiet en bestemt popularitet. Omvendt er jeg så heller ikke i tvivl om, at der er rigtig mange danskere, der ønsker det samme som os. Så det gælder bare om at holde fast. Kæmpe kampen. For vores politiske mål.

 

Og lige nu handler det om at give EU skærpet modstand. Specielt i forhold til den kæmpestore regning, som EU i disse uger planlægger at aflevere til Danmark. Ellers kommer det til at koste på velfærden.

 

Med venlig hilsen

 

Kristian Thulesen Dahl

 

 

Fik du læst:

 

DF samler flertal uden om regeringen: Morder skal ikke have hjemrejsestøtte
https://ditoverblik.dk/df-samler-flertal-uden-om-regeringen-morder-skal-ikke-have-hjemrejse-stoette/

 

Regeringen vil ikke forbyde muslimske bønnekald – DF: Det er et historisk svigt
https://ditoverblik.dk/regeringen-vil-ikke-forbyde-offentlige-boennekald-df-et-historisk-svigt/

 

DF advarer imod klimaministers affaldsplan: Kan blive dyrt for forbrugerne
https://ditoverblik.dk/df-kritisk-overfor-klimaministers-affaldplan-kan-blive-dyrt-for-forbrugerne/

 

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik? Tilmeld dig her:
https://sensetest.us18.list-manage.com/subscribe/post?u=ab3bf89b39687876b440fb7fa&id=a77b433213

 

Rul til toppen