fbpx

EU bør forbyde salg af serbiske hindbær med øjeblikkelig virkning

Christiansborg, onsdag den 28. december 2011

PressemeddelelseDF: EU bør forbyde salg af serbiske hindbær med øjeblikkelig virkning

Dansk Folkeparti kalder det en vattet farce, når fødevareminister Mette Gjerskov (S) nu vil kræve, at ansatte i alle landets kantiner, cafeer og øvrige offentlige køkkener skal til at koge frosne hindbær fra Serbien inden brug, efter at hundredvis af danskere er blevet syge af bærrene. DF forlanger, at de farlige hindbær i stedet fjernes helt fra markedet.

– Alene i Danmark er der 261 personer, som beviseligt er blevet syge af bær fra Serbien. Alt peger på, at serbiske landmænd ikke overholder de mest grundlæggende regler for dyrkning af bær. Derfor bør EU gribe ind og nedlægge et forbud mod, at serberne kan eksportere bær, siger Dansk Folkepartis fødevareordfører og formand for udvalget for fødevarer, landbrug og fiskeri, Ren&eacute Christensen.

– Eftersom Danmark lige straks står med formandskabet for EU, så bør Mette Gjerskov jo netop have alle muligheder for at slå i bordet og kræve handling. Det ville da være langt mere logisk og forsvarligt, hvis EU krævede, at de serbiske bæravlere rettede ind og samtidig nedlagde et forbud mod salg af bær fra de pågældende avlere. Langt mere effektivt end at sætte millioner af forbrugere i hele EU til at koge hindbær, siger Ren&eacute Christensen.

– Hvis man skal tro de mange EU-tilhængere, som den ene gang efter den anden peger på de utallige fordele, der er ved det glorværdige samarbejde mellem medlemslandene, så burde denne her sag aldrig være blevet et problem. Når man sætter forbrugere til at koge bær, frem for at forbyde salg af disse bær, beviser det netop, at EU er en tandløs gammel vagthund, som bjæffer mere end den bider, siger Ren&eacute Christensen.

Han vil snarest muligt tage kontakt til fødevareministeren og bede hende redegøre for, hvorfor EU ikke har grebet mere effektivt ind overfor producenterne af de sygdomsfremkaldende inficerede hindbær.

Rul til toppen