fbpx

EU skal ikke diktere danske barselsregler! Familierne skal selv bestemme!

Der tegner sig desværre et flertal på Christiansborg for at indføre en lov, som vil øremærke 11 ugers barsel til hver forælder.

Det er den helt forkerte vej at gå! EU skal ikke diktere, hvordan danske forældre skal fordele barselsperioden imellem sig. Det er selvsagt helt fint, hvis flere mænd gerne vil tage mere barsel. Men det kan familierne altså sagtens selv finde ud af. Det skal EU ikke blande sig i! Ja, det skal politikerne i det hele taget ikke blande sig i!

Vi er imod, at politikere på denne måde vil lovgive sig helt ind i kernen af familielivet. På bekostning af familiernes ret til selvbestemmelse over deres hverdag. Der er faktisk ting, som vi politikere bør blande os udenom!

Hele ideen om, at man skal indføre ét fælles sæt barselsregler, som skal gælde i hele EU, fra Grækenland til Finland, uanset hvor forskellige landene og deres kulturer er, er fundamentalt misforstået. Landene bliver aldrig ens. Lad da være med at prøve at tvinge dem til det!

Partier som Socialdemokratiet og Venstre har tidligere været imod, at EU skulle blande sig i de danske barselsregler. Det er de så åbenbart ikke mere…

Og lettere ironisk bliver det, når de Konservative i en stor annoncekampagne går til angreb på de nye barselsregler. Undskyld mig, men har partiet ikke hele vejen igennem støttet opbygningen af det EU-system, som nu lægger sin klamme hånd på danske familiers ret til selvbestemmelse?

Nu kommer det så også frem, at EU-reglerne vil betyde, at borgere fra andre EU-lande lettere skal have fingrene i de danske barselsregler. Hvis de flere år efter, de har fået et barn, får arbejde i Danmark, kan de holde dansk skatteyderbetalt barsel. Fuldstændig absurd!

I forvejen har vi masser af ordninger, hvor danske skatteydere finansierer andre EU-borgere. Tag bare det vanvittige i, at børnecheck bliver sendt til borgere i andre EU-lande – også selvom børnene slet ikke opholder sig i Danmark…
Men tilbage til barslen. I Dansk Folkeparti kæmper vi for mere frihed til familierne. Retten til at bestemme selv. Den ret og den frihed bliver mindsket, når EU – med hjælp fra et flertal i Folketinget – efter alt at dømme får held til at diktere, hvordan danske familier skal afholde barsel.

EU skal blande sig udenom! Politikerne skal i det hele taget blande sig udenom! De danske familier kan sagtens selv finde ud af, hvilken fordeling af barselsperioden, som er bedst for lige præcis deres familie.

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Bliv gratis prøvemedlem af Dansk Folkeparti i resten af 2021

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik? Tilmeld dig her:

Fik du læst:

Vermund i opsigtsvækkende kursskifte: ”Ufravigelige krav” er alligevel ikke ufravigelige

Derfor kopierede DF annonce fra K: Vil udstille konservativt hykleri om øremærket barsel

Kærshovedgård-beboere fængslet i København for hjemmerøveri og vold

Rul til toppen