fbpx

Fødevareminister må tøjle EU-angreb på danske fødevareproducenter

Pressemeddelelse

DF: Fødevareminister må tøjle EU-angreb på danske fødevareproducenter

”Dette er ganske enkelt en katastrofe for dansk fødevareproduktion. Både den nuværende og den tidligere fødevareminister har jo hele tiden givet udtryk for, at netop det lokale, historien, kvaliteten, og økologien er det, som vi skal leve af i fremtiden, hvis Danmark skal adskille sig fra mægden.”

Det siger formanden for Folketingets Fødevareudvalg, Ren&eacute Christensen fra Dansk Folkeparti, efter at Fødevarestyrelsen på baggrund af EU-lovgivning nu kun vil lade detailproducenter sælge stærkt begrænset og inden for et snævert geografisk område. Det betyder, at mangfoldigheden inden for dansk fødevareproduktion bliver markant forringet.

Ren&eacute Christensen peger blandt andet på, at danske fødevarer er i topklasse, når der eksempelvis bliver sammenlignet pesticider antibiotika og bakterier, samt at der de sidste år har været en øget interesse for nordisk mad, som netop er udtryk for, at der en kæmpe underskov af gode fødevareproducenter, som gerne skulle udvikle sig, blive store, og skabe arbejdspladser – ikke mindst i det såkaldte udkantsdanmark.

”Vi kan i Danmark bryste os af verdens bedste restaurant, verdens bedste kok, og en meget positiv fremgang inden for nichesegmentet. Det bliver nu totalt smadret med denne lovgivning fra EU. Hvis der ikke kan sælges varer ud over 50 kilometer- grænsen, så har de små virksomheder ikke mulighed for at udvikle sig, og så mister vi endnu flere arbejdspladser og markedsandele i Europa”, siger Ren&eacute Christensen.

”Jeg vil som det første i det nye år indkalde fødevareminister Mette Gjerskov i udvalget, så vi kan se, hvad vi kan gøre for at stoppe dette vanvid. Jeg er meget skuffet over, at ministeren ikke allerede har gjort alt for at stoppe det totale idioti fra EU, og jeg håber selvfølgelig, at ministeren vil kæmpe fødevareproducenternes sag og ikke ligge under for EU. Det gælder simpelthen erhvervets overlevelse”, siger Ren&eacute Christensen.

Rul til toppen