fbpx

Folkeskolen skal forblive hele folkets skole

Pressemeddelelse

DF: Folkeskolen skal forblive hele folkets skole

Dansk Folkepartis undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen, kvitterer for det, han betegner som positive takter om folkeskolen i statsminister Helle Thorning-Schmidts åbningstale, men advarer samtidig mod udvandingen af selve tanken bag folkeskolen som hele folkets skole. Regeringen stirrer sig blind på kvantitet i stedet for kvalitet.

”Jeg hilser velkommen, at regeringen har fået øjnene op for en del af de store udfordringer, den danske folkeskole står over for. Men jeg er bekymret for, at regeringen glemmer, at folkeskolen er forudsætning for, at børn fra vidt forskellige samfundslag sættes sammen og lærer at acceptere forskelle. Det skaber rummelige mennesker, og det kan privatskoler ikke levere på samme måde, siger Alex Ahrendtsen.

Han er bekymret for, at folkeskolen i visse dele af landet – særligt i hovedstaden – udvikler sig til et samlebækken for elever fra ressourcesvage hjem, hvor forældrene ikke har råd til en plads i en privatskole, ligesom han advarer mod at udvande folkeskolen som en dansk skole.

”Der skal sættes hegn op for globaliseringstendenserne i folkeskolen. I folkeskolen skal der ikke undervises på engelsk i andre fag end netop engelsk. Al erfaring viser, at eksempelvis matematik, fysik og kemi, der i forvejen er kompliceret, bedst kan indlæres på modersmålet. Folkeskolen skal ikke konkurrere med privatskoler på internationalisme, men på kvalitet og høj faglighed. Hertil hører også, at det naturligvis er de danske helligdage, der respekteres i folkeskolen”, siger Alex Ahrendtsen.

Samtidig advarer Alex Ahrendtsen regeringen mod at stirre sig blind på timetal.

”Flere undervisningstimer er ikke saliggørende, hvis ikke det medfører mere kvalitet i undervisningen. Denne kvalitet kan kun opnås med et øget fokus på larm og manglende disciplin. Og så skal ledelsen af skolerne tilbage til skolelederne. Det er dem, der skal sætte holdet. Kompetent ledelse er alfa og omega”, siger Alex Ahrendtsen.

Rul til toppen