fbpx

”Fra hjælp til selvhjælp”: DF præsenterer ambitiøst bud på en bedre og mere moderne ulandshjælp

Dansk Folkeparti vil gerne hjælpe mennesker i nød, men ligesom halvdelen af danskerne mener vi, at størstedelen af de penge, vi bruger på ulandsbistand, ender i de forkerte lommer.

Tiden er løbet fra den nuværende måde at gøre tingene på, fordi den er gammeldags. Der dukker nemlig mange spørgsmål op, når talen falder på dansk hjælp til fattige og underudviklede lande. Hvorfor giver vi fx penge til brutale og korrupte diktaturer? Eller til velhavende lande i vækst som Kina? Til lande, som forfølger kristne? Til regeringer, der ikke vil tage imod deres udviste borgere?

Der er med andre ord brug for at nytænke ulandshjælpen, og ikke mindst, hvordan vi sikrer os, at pengene bliver brugt, som de skal. Og med udspillet ”Fra hjælp til selvhjælp” præsenterer vi i Dansk Folkeparti vores bud på en bedre og mere moderne ulandshjælp.

Dansk Folkeparti vil:

  • støtte mennesker direkte ved hjælp af mikrolån
  • stille krav om noget for noget til modtagerlande af udviste borgere
  • prioritere vores ulandsbistand på mennesker, vi deler værdier med
  • støtte kirkelige og folkeligt forankrede organisationer direkte
  • hjælpe truede dyr og forhindre skovhugst
  • familieplanlægning som forudsætning for at modtage ulandshjælp

Jyllands-Posten har lavet et interview med Alex Ahrendtsen, DF’s ordfører for udviklingsbistand, hvor han uddyber baggrunden for udspillet. Om DF’s ønske om et større fokus på at hjælpe forfulgte kristne, siger han bl.a.:

»Vi har en forpligtigelse som et kristent land til også at støtte og styrke kristne i andre lande, så de kan leve tåleligt. Vi har muhammedanske samfund i Danmark, som lever fredeligt og beskyttet, og som nyder de samme rettigheder som alle andre. Men det omvendte gør sig ikke gældende. Det er ofte muhammedanske lande, der forfølger kristne, og derfor skal de bare ikke have hjælp af os … Vores signal til dem må være: Hvis I ikke slår hårdt ned på forfølgelse af kristne, vil vi ikke hjælpe jer.«

Læs hele udspillet her

Læs hele interviewet med Alex Ahrendtsen her

Rul til toppen