fbpx

“Ganløse Vanløse” – DF klar til valg!

Ved Folketingets åbningsdebat for få uger siden kom jeg til at synge fra talerstolen. Lidt vovet – men alligevel. Jeg var blevet inspireret af statsminister Lars Løkke Rasmussens åbningstale et par dage forinden, hvor han fortalte om alle de steder, han havde besøgt. Og det virkede som om, man kun rigtig er noget ved musikken, hvis man kan remse en del steder op, man har været.

Den sang, der kom mig i hu, var Keld Heicks gode “Ganløse Vanløse”, hvor han synger om mange af de byer, han og Hilda har besøgt. Måske med lidt kunstnerisk frihed – jeg ved jo ikke, om de rent faktisk har været i lige præcis de byer. Omvendt med politikere… Vi ved, at nævner vi byer, vi har besøgt, skal det kunne stå sin prøve!

Nå. Men jeg tænkte, at jeg også vil være med. Og nu har vi jo valg til kommunerne og regionerne her tirsdag den 21. november, så jeg tænkte, at det vil være en oplagt lejlighed til at komme lidt rundt.

Så foreløbig glæder jeg mig til at besøge:

Viborg
Mariagerfjord
Køge
Guldborgsund
Vejen
Grindsted
København
Kalundborg
Hvidovre
Tønder
Horsens
Faaborg
Odense
Vejle

Og i forvejen har jeg de seneste måneder været i:

Assens
Lumsås
Læsø
Aarhus
Fanø
Aalborg

Så alt i alt synes jeg egentlig, jeg er meget godt med i forhold til at komme rundt i vort dejlige land.

Jeg tager selvfølgelig rundt for at møde mange af mine landsmænd tæt på, hvor de bor. Samtidig håber jeg også, at jeg kan være med til at hjælpe Dansk Folkepartis mange gode kandidater lidt på vej. Selvom de nok kan klare sig selv. For mange af vores mærkesager er jo også lokale mærkesager.

I forhold til regionerne gælder det blandt andet sygehusene, hvor vi synes, vores personale ofte løber for stærkt. I forhold til kommunerne handler det blandt andet om ældreplejen, der skal være i orden overalt i landet. Og om vores børns pasning og skolegang – værdige forhold for vores handicappede medborgere. Jo – der er nok at sikre tryghed for.

Men lokalpolitik er også udlændingepolitik! Skal din kommune eksempelvis have en aktiv politik for at hjælpe de migranter, der er kommet til din kommune, hjem igen? Bør hjælpen, man giver, ikke afpasses efter hvilke kvalifikationer, den enkelte har brug for, når det igen bliver muligt at vende hjem? I stedet for at alt handler om, at disse mennesker skal være i Danmark i al fremtid?

Skal flygtninge og migranter hjælpes i Danmark midlertidigt – og ikke permanent – kræver det selvsagt statslige beslutninger. Men det kræver også medspil af kommunerne, som er tæt på disse mennesker. Og lige præcis dette, tror jeg, Dansk Folkepartis mange gode folk vil være i stand til at sikre.

Jeg glæder mig til at diskutere dette – ligesom en masse andre gode emner, jeg vil møde på min vej rundt i Danmark. Det bliver spændende. Og jeg er sikker på, at jeg vil kunne konstatere, at DF er klar til valg!

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Følg Kristian på Facebook – Tryk her

Rul til toppen