fbpx

Fra grænse og til grænse. Dette land er vort

Om præcis en uge er der kommunal- og regionsvalg. Kampen om stemmerne er for alvor gået ind i sin slutspurt.

Jeg synes, det har været en rigtig god valgkamp indtil nu. Jeg har nydt at komme rundt i kongeriget og møde rigtig mange. Til debatmøder og på arbejdspladser. På gader og stræder. Utroligt givtigt. Jeg har fået mange idéer og gode råd med hjem!

Overalt har der været en rigtig god stemning. Og det har været dejligt at møde de mange dygtige og engagerede DF’ere, der som kandidater og hjælpere yder en stor indsats for at fremme vores sag i kommunerne og regionerne. For ikke at tale om vores DFU’ere, der rigtig mange steder bidrager SÅ flot – og mange steder også selv stiller med dygtige kandidater!

I går besøgte jeg Als, Tønder og flere steder ved grænsen. Grænseovergangen ved Padborg var et af stederne. Der mødte jeg brave folk fra politi og hjemmeværn, som jeg godt kunne unde nogle bedre forhold. De står ude i alskens vind og vejr, hvilket selvsagt kan være en tvivlsom fornøjelse i det danske efterårsvejr. Lad os da nu få etableret de nødvendige fysiske installationer, så vores folk på grænsen kan få ordentligt tag over hovedet og bedre mulighed for at foretage kontrollen. Vi kan ikke være de nuværende forhold bekendt!

Jeg besøgte også i går grænseovergangen ved Sæd. Der var indtil 2001 fast grænsekontrol. Den savner vi i dag. Nu er der kun sporadisk kontrol. Ingen, da jeg var forbi i går…

Vi skal have styrket grænsekontrollen og gjort den permanent. Det naturlige er, at et land bevogter sine grænser. Og i en tid med fortsatte migrantstrømme, akut terrortrussel og grænseoverskridende kriminalitet bør behovet for styrket, permanent dansk grænsekontrol stå klart for enhver.

I valgkampen har jeg besøgt plejehjem og erhvervsskole, været på julemesse og på gågader og torve. Jeg er blevet klogere på genanvendelse af plastik i Mariagerfjord, har besøgt Guldborgsund, hvor jeg blandt andet drøftede det store uudnyttede turismepotentiale i de mange vidunderlige kystnære turismemål rundt omkring i landet og besøgt den store rasteplads Hylkedal Øst ved Kolding, hvor man kan se de triste konsekvenser af social dumping i transportbranchen, hvor udenlandske chauffører, som arbejder under kummerlige vilkår og til dumpingløn, udkonkurrerer danske chauffører. Det skal vi have gjort noget ved, og DF har sammen med SF fremsat en række forslag om netop dette.

I Hvidovre besøgte jeg forleden plejehjemmet Strandmarkshave, hvor man gør en fantastisk indsats for at give beboere med demens en bedre og mere tryg og rolig hverdag. Blandt andet med et sanserum, som kan vække minder til live og give en bedre forbindelse til det liv, som man har levet men måske glemt. Det var en virkelig god oplevelse at få en snak med beboerne og de dygtige og dedikerede medarbejdere.

Alt for ofte handler debatten om den kommunale ældrepleje kun om de steder, hvor der er problemer. Det er vigtigt at have et kritisk blik på de steder, hvor forholdene for de ældre medborgere, som har brug for pleje og omsorg, ikke er gode nok. Men det er også vigtigt at fremhæve de steder, hvor man gør det rigtigt godt. Strandmarkshave er et af disse steder, som der heldigvis er mange af rundt omkring i landet.

I det hele taget er det utroligt inspirerende at besøge så mange dejlige steder og møde så mange gode folk i hele Danmark. Danmark er ikke et stort land. Men det er vores. Og der er så meget, vi skal passe på. Det handler kommunal- og regionsvalget også om.

I den sidste uge af valgkampen når jeg bl.a. forbi Horsens, Faaborg og Odense, inden jeg på lørdag giver en hånd med på min hjemegn i Vejle. Jeg håber, vi ses derude.

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Rul til toppen