fbpx

Handicappede skal også have ret til kirkegang

Christiansborg, mandag den 15. marts 2010

Pressemeddelelse

Handicappede skal også have ret til kirkegang

Dansk Folkepartis handicapordfører, Tina Petersen, beder nu kirkeminister, Birthe Rønn Hornbech, V, sørge for, at de danske folkekirker har handicapvenlige adgangsforhold, så også kørestolsbrugere kan komme i kirke. Tina Petersen reagerer efter at Kristeligt Dagblad har afsløret, at mange kirker har ingen eller ringe handicapforanstaltninger. Kun ganske få folkekirker benytter sig af muligheden for at søge om støtte til handicapforbedrende ombygning.

– Det er jo en rædselsfuld tanke, at man ikke kan komme ind til en gudstjeneste, fordi man sidder i kørestol. Det kan vi ikke være bekendt, at byde handicappede borgere, siger Tina Petersen.

Hun henviser til FNs handicapkonvention, som Danmark har underskrevet, som sikrer, at der ikke må diskrimineres mod handicappede. Der skal altså sikres alle mennesker lige muligheder, uanset handicaps.

– Derfor skal vi også have gjort kirkerne mere handicapvenlige, siger Tina Petersen. Tina Petersen mistænker på ingen måde kirkerne for ikke at ville have kørestolsbrugerne ind.

– Jeg tror simpelthen ikke kirkerne har været opmærksomme på de muligheder der er, for at søge støtte. Derfor er det godt, at der nu er blevet stillet spørgsmålstegn ved hvor handicapvenlige kirkerne er, så vi kan få løst problemerne, siger Tina Petersen.

Rul til toppen