Hans Houdini Jensen – og LOs store illusion…

Dansk Folkepartis ugebrev

– ved Kristian Thulesen Dahl

For vore oldeforældre og bedsteforældres generation var Houdini den store illusionist. For mig og mine forældre er det geniet, David Copperfield. Han er manden, der kan få enorme ting til at forsvinde lige for øjnene af os. Ting, der er så store, at han altså ikke kan have dem i ærmet. Og vi sidder bare og måber.

Folk, der har forstand på de dele har fortalt os, at tingene altså stadig er der, men at vi bare ikke ser dem. Og det er præcis Houdini og Copperfields game, og sådan er illusion.

Her i weekenden trådte en ny illusionist i verdensklasse ind på scenen: Han er ovenikøbet pæredansk – og så plejer vi jo at juble. Hans Jensen, LOs formand, må man fremover nævne blandt de store illusionister.

For Hans Jensen gjaldt det om at få hele Danmark til at tro, at de 8 millioner kroner, LO hvert år sender til Socialdemokratiet ikke længere eksisterer. Det økonomiske bånd mellem LO og Socialdemokratiet skulle kappes, hed det. Samtidig altså med at Socialdemokratiet fortsat skulle have en masse penge – og helst flere end de nogensinde havde fået.

Altså disse to modstridende opgaver:
1. Socialdemokratiet skal ikke have flere penge fra fagbevægelsen.
2: Socialdemokratiet skal have endnu flere penge fra fagbevægelsen.

Logisk en umulighed. Ergo må der en illusion til.

Og her må vi rose Hans Jensen. For illusionen lykkedes. I samtlige avisreportager op til og efter weekendens ekstra-ordinære kongres er det nu en fastslået historisk kendsgerning, at LO har kappet det økonomiske bånd til Socialdemokratiet. LO er ligefrem blevet rost for det.

Hans Jensen udtrykte det på kongressen med disse ord: Der skal ikke være penge mellem kammerater…

Sikke en bemærkning! Og sikke en illusion!

For Socialdemokratiet skovler stadig millioner ind fra fagbevægelsen. Og illusionsnummeret er skruet sammen på denne måde:

Først besluttes det, at Socialdemokratiet ikke fremover skal have 8 millioner om året fra LO. Ja, det vil sige: Der ligger stadig 8 millioner, som ikke er kommet til udbetaling. Dernæst bevilges en farvelgave til Socialdemokratiet, andragende en snes millioner kroner.

Samtidig vil en række specialforbund inden for LO fortsætte med at sende millioner til Socialdemokratiet. Det gælder Metal, SID, HK, Kvindeligt Arbejderforbund, FOA, Socialpædagogernes Landsforbund, Træ-Industri-Byg og det gælder NNF.

Det samlede årlige beløb fra disse specialforbund kender jeg i skrivende stund ikke, men man går nok ikke helt galt i byen, hvis man formoder, at det samlet drejer sig om en årlig A-indsprøjtning på mindst samme niveau som det, LO holdt op med at betale.

Det vil sige, at Socialdemokratiet alene i år får en check på cirka 33 millioner kroner fra LO og et tilskud fra specialforbundene på yderligere mindst 8 millioner.

Altså er fagbevægelsens gave til Socialdemokratiet i år sandsynligvis mindst 40 millioner kroner. Og i de efterfølgende år fortsætter milliontilskuddet til Socialdemokratiet. Bare fra nogle andre kasser.

Den barske sandhed er således, at Socialdemokratiet med LOs ekstra-ordinære kongres har fået en kolossal økonomisk saltvandsindsprøjtning, hvis uerklærede formål det er at bringe Socialdemokratiet tilbage til magten hurtigst muligt. Bare læg mærke til de seneste ugers kæmpe-annoncer i aviserne, hvor Socialdemokratiet annoncerer efter i stribevis af PR-medarbejdere, marketingfolk og kampagne-journalister. Ikke just det, man skulle forvente af et parti, der lige har mistet millioner.

Intet under at Mogens Lykketoft – den ræv – smilede sit bredeste smil, da han ankom til den kongres, som skulle kappe de økonomiske bånd til Socialdemokratiet.

Der skal ikke være penge mellem kammerater…, lød den afsluttende bemærkning fra LO-formanden.

Og med den bemærkning sikrede Hans Houdini Jensen sig definitivt pladsen blandt verdenshistoriens allerstørste illusionister.

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl.

Scroll to top