fbpx

Har Mette F. en nytårsgave med til Arne?

Jeg håber, at I alle har nydt juledagene og har haft mulighed for at fejre julen i selskab med familie og venner og få ladet batterierne op.

Julen er traditionernes tid. Det er nytåret også. For mange af os er det fast tradition at se Dronningens nytårstale, inden vi sætter os til bordet i festligt lag nytårsaften. Statsministerens nytårstale på årets første dag er også en tilbagevendende tradition, om end der er knap så mange, der følger med, som når Dronning Margrethe taler.

I 2020 er det selvfølgelig noget særligt i og med, at vi har en ny statsminister, som for første gang skal holde nytårstale for danskerne i dén egenskab. Statsminister Mette Frederiksen har en helt enestående platform for at sætte kursen for regeringens arbejde det kommende år. Jeg – og mange andre – vil derfor spændt lytte med.

For indtil videre har Mette Frederiksens regeringsperiode ikke været så imponerende, som mange har villet gøre den til. Man er kommet skidt afsted med en finanslov, hvor man glemte de ældre, ikke kunne finde penge til grænsekontrollen, samtidig med, at man dog ingen problemer havde med at finde en kvart milliard kr. til indvandrerfamilier, hvor forældrene ikke arbejder. Ligesom den øvrige halve milliard til initiativer til udenlandske borgere i Danmark, man også fandt penge til. Det var åbenbart ikke penge, de manglede i den finanslov….

I det hele taget har man haft travlt med at lempe udlændingepolitikken og slå hul på den hjemsendelsespolitik, som vi ellers lige så møjsommeligt havde fået etableret. Det var ikke dét, som Mette Frederiksen stillede danskerne i udsigt i valgkampen. Og det kursskifte tror jeg, at mange undrende danskere gerne vil have en forklaring på. Foreløbig har statsministeren i et nytårsinterview med Ritzau bebudet et stop for lempelser i udlændingepolitikken. Uanset at det ikke indholdsmæssigt passer med regeringens politik, er det faktisk første gang, at Mette Frederiksen indrømmer, at det første halve år med hende som statsminister har betydet lempelser. Så på dén måde var interviewet skelsættende….selvom det ikke har været den vinkel, der har præget overskrifterne.

Men tilbage til nytårstalen: Mon ikke der særligt er én, der vil lytte ekstra interesseret med? Arne! Den meget omtalte Arne, hvis ansigt prydede Socialdemokratiets annoncekampagne for tidligere folkepension for nedslidte. Sammen med de mange andre nedslidte, ser Arne nok frem til, at Socialdemokraterne gør deres største valgløfte til virkelighed. For er det ikke nu, at vi kan forvente, at statsministeren fortæller, hvem der skal have tidligere pension? Er det ikke nu, at hun langt om længe må komme med en konkret plan for, hvordan løftet om tidligere tilbagetrækning skal realiseres? Og hvem der skal have retten til tidligere pension?

Når Mette Frederiksen holder sin tale i overmorgen, har de nedslidte ventet i mere end 344 dage. Det kan man følge med i på hjemmesiden www.arnestur.dk, som vi i Dansk Folkeparti har lavet for at minde Socialdemokratiet om, at tiden går, mens Arne og andre nedslidte venter. På en måde er det jo absurd, at det største valgløfte – som statsministeren sagde, hun personligt ville arbejde med som sin førsteprioritet – et valgløfte som var helt nødvendigt af hensyn til de nedslidte – nu bare kan udsættes til senere. Hvis det virkelig var så vigtigt for de nedslidte, hvorfor skal det så tage så lang tid?

For det er afgjort en god og rigtig ambition, at nedslidte skal kunne få en mere værdig afgang fra arbejdsmarkedet. Det er præcis derfor, vi har holdt fast i den nye seniorpension. En ny ordning som vi lavede en aftale om før valget – og som indføres nu fra 1. januar. Det skal være en ordning, som reelt hjælper de mest nedslidte, som nu 6 år før folkepensionsalderen kan gå fra. En ordning vi indfører, mens vi venter på, at Socialdemokratiet fortæller, hvem deres løfte til danskerne skal gælde for. Så mens vi venter, handler vi til gavn for de nedslidte…

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Rul til toppen