HGP og Knæk Cancer = dejlig lørdag!

I lørdags deltog jeg i to arrangementer, som hver for sig gjorde et stort indtryk på mig. Først i Faxe hvor det store Handicap Melodi Grand Prix blev afholdt. Derefter TV2’s flotte Knæk Cancer indsamlingsshow. To fantastiske arrangementer, der på hver sin måde viser noget af det bedste og fineste ved Danmark. Som med al ønskelig tydelighed demonstrerer, at der i Danmark tages initiativer, som vi alle kan være stolte af.

Først til Faxe… Det er svært at forestille sig noget mere festligt og livsbekræftende end netop Handicap Melodi Grand Prix. God musik, høj stemning, fest og ballade. Hold op, hvor var det dejligt at være med til. Dét kan man kun blive i godt humør af.

Og til dette års udgave fik jeg endda lov at være med som dommer. 8 fantastiske numre som skulle koges ned til først 3 og så én. Nok en af de sværeste opgaver man kan tænke sig – for hvert af numrene blev der lagt så meget liv og sjæl i af deltagerne – at de næsten alle havde fortjent at vinde. Men det blev Sunshine Band fra Slagelse, som løb med sejren med sangen ”Vi kan og vi vil”. Og jo – det er også et pletskud af et grand prix-nummer. Så stort tillykke med sejren endnu engang!

Efterfølgende blev det straks mere alvorligt. Lørdag aften var jeg nemlig én blandt mange, der bemandede telefonerne til den store Knæk Cancer indsamling på TV2. Baggrunden for sådan en aften er jo dyster. Kræft er forfærdelig og de fleste danskere har desværre haft sygdommen inde på livet. Som syg, pårørende eller ven. Det er svært at komme gennem livet uden på et eller andet tidspunkt at komme tæt på den forfærdelige sygdom.

Men der er også håb! Flere og flere bliver helbredt. Og andre kan leve trods en kræftdiagnose, man for få år siden døde af. Det er ikke kommet af sig selv. Det er kommet som følge af engagement og pågåenhed fra læger, patientforeninger og andre. Og så danskerne, der bidrager til, at der er penge til forskning og udvikling. På den måde var lørdag en super aften. For hele 141.895.200 kroner blev der samlet ind. Fantastisk flot.

Og jeg blev særlig rørt over de mange, store som små, der havde engageret sig og brugt tid, kræfter og fantasi på at samle penge ind. Der var rigtig mange børn, der på mange forskellige måder havde gjort en stor indsats. Men også rigtig mange ældre medborgere, som ville donere. Store som små beløb mellem hinanden – men alle lige vigtige!

Så jeg havde en dejlig lørdag. Og det var der heldigvis også rigtig mange andre, der havde. Dels vore medborgere, der lever livet med et handicap, men som også har behov for dage, der bliver særligt mindeværdige. Men også kræftramte og deres familier og venner, som kan mærke, at Danmark står sammen om at hjælpe dem, så godt det nu kan lade sig gøre.

Ofte skriver jeg ugebrev om alle de udfordringer, vi har i Danmark. Om de opgaver vi skal have løst. Men engang imellem skal man også huske bare at glæde sig over alle de positive ting, der OGSÅ sker i vort land… som jeg eksempelvis oplevede det i lørdags…

 

Scroll to top