fbpx

Højere bøder vil få bilister med mobiler til at tænke sig om

Christiansborg, tirsdag den 25. januar 2011

Pressemeddelelse

DF: Højere bøder vil få bilister med mobiler til at tænke sig om

Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, forventer at der bliver langt færre mobilsnakkende bilister, når Folketinget om kort tid skal træffe beslutning om en fordobling af bødetaksten for at tale i håndholdt mobil under bilkørsel..

– Jeg er overbevist om, at bilisterne nok skal tænke sig om en ekstra gang, når det kommer til at koste 1000 kroner i bøde at tale i mobil i bilen, imod de 500 kroner man slipper med i dag, siger Kim Christiansen.

Dansk Folkeparti har længe arbejdet for at få taksten sat op, og lovforslaget er foreløbigt blevet førstebehandlet i Folketinget. De seneste tal fra Rigspolitiet viser, at der sidste år var rekordmange bilister, som fik en bøde for at tale i håndholdt mobil under kørslen. Politiet uddelte bøder til mere end 37.000 bilister i 2010.

– Når der i loven står, at man ikke må tale i håndholdt mobiltelefon, så må man ikke. Det er jo udtryk for mangel på respekt for trafiksikkerheden og sine medtrafikanter, hvis man har behov for at tale i telefonen under kørslen, og så ikke anskaffer sig den smule udstyr det kræver, at gøre mobilen håndfri. Med de nye mobiler, der efterhånden er på markedet, kan folk jo også sidde og skrive sms’er eller ligefrem læse og skrive e-mails, mens de sidder bag rattet. Det er lige så forbudt. De 500 kroner i bøde er tydeligvis ikke nok til at folk vil forstå det, og så må vi jo sætte bødestørrelsen op til 1000 kroner, siger Kim Christiansen.

Han finder det yderst positivt, at politiet har fået fat i så mange bilister, som overtrådte loven om mobiler og kørsel.

– Det viser jo netop at politiet gør et rigtig godt stykke arbejde, og at de er effektive og til stede. Politiets indsats og den øgede bødestørrelse skal nok få en præventiv effekt, og gøre de danske veje mere sikre at køre på, siger Kim Christiansen.

Rul til toppen