fbpx

Hvad sker der lige her under coronakrisen: De ældre nedprioriteres og udlændingepolitikken lempes

Jeg synes, de ældre bliver nedprioriteret her under coronakrisen. Det tog eksempelvis meget lang tid for den socialdemokratiske regering at indse, at ressourcer skulle afsættes til, at de ældre på plejehjem kan få besøg.

Nu knokles der mange steder for at få forholdene til at fungere i praksis. Mange ældre sidder ensomt tilbage – og hvis man er dement, kan det endda være med frygten for, at man er blevet svigtet af sine pårørende. Umenneskeligt!

Men også i forhold til hjælpepakkerne er det, som om de ældre ikke spiller nogen rolle. Rigtig mange seniorer er jo stadig i arbejde. De har gjort lige præcis det, som samfundet har bedt dem om: Nemlig fortsat selvom de er nået pensionsalderen. Mange af disse ældre er – som mange andre – blevet fyret, men i modsætning til reglerne for dagpenge, er der ikke kommet nogen hjælp til de ældre, som fyres. De har fået at vide, at de kan gå på folkepension og mange har derfor fået et stort fald i indtægten. Urimeligt! De ældre burde hjælpes ligesom andre, der er blevet ramt.

Nu er debatten så startet om, hvordan økonomien kan skubbes i gang igen efter krisen. Forslagene er mange. Men lad nu ikke de ældre blive glemt igen. Hvad med en ekstra ældrecheck? Og måske skattefri? Eller gøre folkepensionen skattefri i en række måneder? Jeg er sikker på, at hvis de ældre, som har mindst i dagligdagen, får nogle ekstra penge, vil de gå til nogle tiltrængte indkøb.

Udlændingepolitikken skrider også i denne tid. Fredag gik det galt igen. Den socialdemokratiske regering med dens flertal fik 1.-behandlet forslaget om, at udlændinge, der har haft asyl og efter vores hjemsendelsespolitik (paradigmeskiftet) skal tilbage til hjemlandet, alligevel kan blive i Danmark.

Og fra 1. juli åbner regeringen for mere indvandring af faglært arbejdskraft fra 3. verdenslande. Endda nu – med coronakrisen – i en tid, hvor vi ellers har stigende ledighed.

Vi har ellers brug for i stedet at holde fast i udlændingepolitikken. Vi har problemer nok med indvandrere.

30. april gennemførte PET og Københavns Politi en koordineret aktion, hvor en mand blev anholdt. Han er nu sigtet efter terrorparagraffen for forberedelse af terrorangreb med et militant islamistisk motiv. Coronaens svøbe har ikke bortvasket islamisternes had til os. Terrortruslen er der stadig.

Også i Gellerup ved Aarhus har vi set, hvordan visse grupper under coronakrisen har fortsat deres kamp for at udvide islams rolle i det offentlige rum med muslimsk bønnekald fra højttaleranlæg. Det hører ikke til i Danmark. Det skal stoppes!

Selv udviklingen i smittespredningen viser, hvordan indvandrermiljøer skiller sig negativt ud fra resten af Danmark. Indvandrertætte kommuner på Københavns Vestegn er de hårdest ramte i landet. Helt slemt står det til blandt yngre ikke-vestlige indvandrere og efterkommere, hvor smitten er tre gange så udbredt som blandt danskere i samme aldersgruppe.

Kan manglende samfundssind og uansvarlig adfærd i visse indvandrermiljøer spille en rolle i denne sammenhæng? Vi har set bønnemøder og begravelser, hvor grupper af muslimer helt åbenlyst lader hånt om myndighedernes anbefalinger om at holde afstand. En professor og overlæge ved Infektionsmedicinsk Afdeling på Hvidovre Hospital har kommenteret smittetallene blandt yngre ikke-vestlige indvandrere og efterkommere således: ”De viser, at der er en større andel af denne gruppe, som ikke har taget anvisningerne alvorligt”.

Jeg ser det som endnu et eksempel på, at her er en gruppe mennesker, som ikke ser sig selv som en del af det danske samfund. Det danske fællesskab. Som mentalt er stillet ind på en helt anden frekvens. Hvor informationer fra imamer, sociale medier og hjemlandets medier vægtes højere end anvisninger fra de danske myndigheder og hensyntagen til de danske medborgere.

Så der er et skrigende behov for at holde fast i en stram udlændingepolitik!

Og derfor er det en tragedie, når den socialdemokratiske regering og dens støttepartier slår hul på den hjemsendelsespolitik, som DF med møje og besvær fik kæmpet igennem i sidste valgperiode.
Fremover vil langt flere flygtninge blive gjort til permanente indvandrere. Det er den gale vej at gå. Og det var bestemt ikke det, som danskerne blev stillet i udsigt for et år siden under valgkampen. Tværtimod!

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Fik du læst:

Regeringen skrotter hjemsendelsespolitik: Flygtninge i arbejde får lov at blive
https://ditoverblik.dk/regeringen-skrotter-hjemsendelsespolitik-flygtninge-i-arbejde-faar-lov-at-blive/

DF-formand til Støjberg: Tag kampen med oprejst pande
https://ditoverblik.dk/df-formand-til-stoejberg-tag-kampen-med-oprejst-pande/

“DFU skal være vagthunden, der kæmper for danskhed, stram udlændingepolitik og imod EU”
https://ditoverblik.dk/dfu-skal-vaere-vagthunden-der-kaemper-for-danskhed-stram-udlaendingepolitik-og-imod-eu/

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik? Tilmeld dig her:
https://sensetest.us18.list-manage.com/subscribe/post?u=ab3bf89b39687876b440fb7fa&id=a77b433213

Rul til toppen