fbpx

I går måtte Inger Støjberg forlade Folketinget – ude af proportioner!

Inger Støjberg er ikke længere medlem af Folketinget. Hun blev i går stemt ud af et flertal af Tingets medlemmer – her iblandt hendes tidligere partifæller i Venstre – som mener, at hun ikke længere er værdig til at sidde i Folketinget. En trist dag.

Dagens afgørelse følger efter, at tidligere integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg mandag i sidste uge modtog en meget hård dom i Rigsretten. 60 dages ubetinget fængsel for at forsøge at stoppe det modbydelige fænomen barnebrude i det danske asylsystem.

I sin kamp imod barnebrudene har Inger Støjberg efter Rigsrettens opfattelse forbrudt sig mod menneskerettighedskonventionen. Det må vi tage til efterretning. Vi skal selvfølgelig alle overholde loven.

Men jeg mener, at dommen er fuldstændig ude af proportion.

I Dansk Folkeparti stemte vi imod, at Inger Støjberg skulle miste sin plads i Folketinget. Vi støtter Ingers politiske kamp. Har gjort det hele vejen igennem.

For Inger Støjberg kæmpede en legitim og vigtig politisk kamp imod barnebrude. En kamp, som et stort flertal i Folketinget støttede. Ja, faktisk krævede andre partier dengang højlydt, at Inger Støjberg som minister handlede hurtigere og mere kontant.

Se bare disse citater. Da Berlingske i 2016 første gang skrev om barnebrude på danske asylcentre, regerede socialdemokraten Dan Jørgensen med denne udmelding: ”Barnebrude i Danmark? Jeg troede det var løgn, da jeg hørte det. Det er selvsagt helt uacceptabelt og det skal stoppes nu!” Radikale Sofie Carsten Nielsen var også meget klar i mælet: ”Det skal stoppes omgående, der skal ikke være barnebrude i Danmark”

Og det er altså citater fra politikere, som nu har stemt for, at Inger Støjberg skulle for Rigsretten – og som i går erklærede hende uværdig til at sidde i Folketinget.

Budskabet dengang var klart: Støjberg skulle gribe ind – og det skulle ske straks!

Og det gjorde hun! Det er det, sagen handler om. Og derfor er det også grotesk, at de selvsamme politikere, som i 2016 krævede, at daværende minister Inger Støjberg straks skulle gribe ind og adskille de par, hvor den ene ægtefælle er under 18 år, nu har erklæret hende uværdig til at sidde sammen med dem i Folketinget.

Der er flere ting, der er værd at fremhæve i denne sammenhæng. Man skal huske på, at det altid er en politisk beslutning, om en minister skal for Rigsretten. Det er Folketinget, som beslutter dette. Og det er kun sket seks gange i historien. Kun 2 gange de sidste 100 år. Så det er altså meget sjældent.

Det betyder også, at der helt åbenlyst ikke er lighed for loven. For mange ministre har gennem tiden brudt ministeransvarlighedsloven uden at komme for Rigsretten. Nuværende skatteminister Morten Bødskov måtte eksempelvis i 2013 forlade posten som justitsminister efter at have løjet for Folketinget. Mogens Jensen måtte for lidt over et år siden gå af som fødevareminister som følge af hans rolle i minkskandalen. Begge er fortsat medlemmer af Folketinget. Morten Bødskov er sågar blevet udnævnt til minister igen.

Så der er altså ingen klar rettesnor for, hvornår en minister risikerer at ende i Rigsretten. Det er alene en politisk beslutning, som et givent flertal i Folketinget kan træffe.

Hvis der var ligebehandling af ministre, så ville langt flere skulle en tur i Rigsretten.

Og hvis Inger Støjberg er uværdig til at sidde i Folketinget, så er der mange andre, som også er det, men ikke er stillet til ansvar på samme måde, som Inger er blevet det.

På den baggrund er det også bemærkelsesværdigt, at de to rigsretssager, der har været de sidste 100 år – imod tidligere justitsminister Erik Ninn Hansen (K) og Inger Støjberg – begge handler om udlændingepolitik og om brud på internationale konventioner.

For DF er sagen klar. Inger Støjberg kæmpede en helt igennem rigtig og legitim kamp imod barnebrude. Den kamp støtter DF. Det gjorde vi i 2016. Det gør vi i dag. Og det gør vi også i morgen!

Rigsrettens strafudmåling var meget voldsom. Og overraskende. Det er mange på tværs af politiske skel enige om. Folketingets beslutning efterfølgende gør det kun endnu mere tydeligt, at sagen er kommet helt ud af proportion.

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Bliv gratis prøvemedlem af Dansk Folkeparti i resten af 2021

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik? Tilmeld dig her:

Fik du læst:

Politisk flertal anklages for dobbeltmoral: Smider Støjberg ud men lader andre slippe med næse

Islamistiske regler sender tyrkisk økonomi i gulvet

Klagenævn afviser Søren Pind: Helt ok at omtale Messerschmidt-dommers Facebook-like

 

Rul til toppen