fbpx

Islams ekspansion på EU´s dagsorden

Peter Skaarups ugebrev – mandag den 17. juni 2002

Islams ekspansion på EU´s dagsorden

Når EU´s regeringschefer sidst på ugen mødes til topmøde i Sevilla, vil vigtigste punkt på dagsordenen være indvandringen. Presset mod Europa fra indvandrere er endelig ved at blive anerkendt som et problem. I weekenden landede yderligere 500 flygtninge på Italiens kyster.

Hvad der ikke måtte tales om i de sidste mange år, er endelig sivet op gennem det politiske system. De europæiske valg i Holland, Frankrig, Portugal og Danmark taler også deres tydelige sprog. De europæiske folk ønsker ikke fortsat at se deres gamle kulturnationer gjort til indvandrerlande med store minoriteter, som lever deres eget uintegrerede liv i egne parallelsamfund. Europæerne ønsker ikke fortsat, at minareter og moskeer skal udkonkurrere kirker og katedraler i de europæiske byers skyline.

Hvad der har været tiet og løjet om i årtier, er nu endelig nået op til første punkt på dagsordenen i EU. Trods svenskernes modvilje. Nu bliver især illegal indvandring betragtet som et problem. Der skulle også massevoldtægter, æresdrab og et angreb på Manhattan til, før EU´s ledere endelig tog truslen alvorligt.

Mon ikke også det gør et vis indtryk i Europa, at chefen for forbundspolitiet FBI i USA, Robert Mueller, for nylig kaldte Hamburg for ”Verdens centrum for terrorisme”. Fordi: 1) at flyterroristerne fra 11. september kom fra Hamburg, 2) at Hamburg ligger få hundrede kilometer fra Danmarks grænse, og 3) at Danmark i kraft af Schengen-samarbejdet har afskaffet grænsekontrollen.

Men glæden over, at EU´s regeringer tilsyneladende nu begynder at tage virkeligheden alvorligt, skal hele tiden ledsages af de kritiske øje, så situationens alvor ikke benyttes til at smugle endnu mere centralisering og EU-kontrol ind ad bagdøren.

Og for Danmarks vedkommende skal vi hele tiden vogte på forbeholdene, som er den eneste sikre garanti for, at Danmark kan styre sin egen skæbne, når det drejer sig om indvandrings-, flygtninge- og retspolitik.

Regeringen og Socialdemokratiet tripper hele tiden for at gøre forbeholdene ”problematiske”. Danskerne skal føle sig ”udenfor”. Men sandheden er, at EU i hele sin hidtidige historie har underspillet og ignoreret de problemer, som indvandringen har medført. Og sandheden er også, at Danmark i dag ligger i front for at få udlændingepolitikken under kontrol.

Danmarks statsminister kan rejse til Sevilla som leder af et foregangsland, der i sin nationale politik har taget tyrene ved hornene. Der er noget at lære for de øvrige lande.

Samtidig kan vi fra Dansk Folkepartis side ikke advare regeringen nok om ikke at dyrke smålige og taktiske hensyn for at få afskaffet forbeholdene fremfor at arbejde konstruktivt på at bruge Danmarks suverænitet i det mellemstatslige samarbejde for at få sat mest mulig fokus på indvandringens problemer og årsager. F.eks. synes det oplagt, at der skal lægges langt mere pres på tredjeverdenslande for at tage imod afviste asylansøgere.

Indvandring og asylpolitik skal for Danmarks vedkommende være et suverænt nationalt anliggende. Det forhindrer ikke – og det skal gentages igen og igen – at Danmark indgår samarbejdsaftaler med de øvrige lande og EU. Men det er euro-populisme at tro, at kun EU kan gøre noget ved problemerne. Alle gode kræfter må mobiliseres, ikke mindst FN, men det må i den sidste ende være nationalstaterne, der bestemmer.

EU er en del af problemet. For som EU´s institutioner har udviklet sig, ville det være direkte tåbeligt at overlade noget som helst med udlændingepolitik til EU. EU har gjort alt for at definere EU som et multikulturelt samfund med fuldstændig ligeret for islam og kristendom. EU har gjort alt for at stemple kritik af indvandring som racisme. EU er mere en hindring end en nytte, når det gælder om at dæmme op for islamismens ekspansion. Så der er al mulig grund til at være kritisk overfor at overlade en fælles udlændingepolitik til EU. Det ville være som at øse vand med en si.


Med venlig hilsen
Peter Skaarup

Rul til toppen