fbpx

Klare DF-krav til de igangværende reformforhandlinger

Klare DF-krav til de igangværende reformforhandlinger:

  1. Øjeblikkelig hjælp til dem, der rammes af galoperende priser på el og varme
  1. Stop for modregning når pensionister stadig arbejder
  1. Giv førtidspensionister reelt fripas til at prøve arbejdslivet uden risiko

Indrømmet. DF er i vælten for tiden. Der skal vælges ny formand for partiet næste søndag den 23. januar. Og netop nu har der været debat mellem kandidaterne. Styret af den yderst kompetente Hans Engell. Det skal nok gå altsammen.

DF har nemlig en bemærkelsesværdig stærk base i form af tillidsfolk over hele landet, som er i stand til at se ud over egne interesser og se, hvad der tjener DF bedst i fremtiden. Nok også derfor at flere end 1.000 har meldt deres ankomst til Herning – der er kæmpe stor interesse i at være med til at sætte den fremtidige kurs – tak!

Så jeg ser med fortrøstning frem til valget af ny formand og ønsker vedkommende held og lykke med at få hul igennem igen til de mange danskere, som grundlæggende støtter vores politik.

———

Men mens, der naturligt er stor fokus på DF’s fremtid, er der også forhandlinger med regeringen omkring den såkaldte “Danmark kan mere”, som regeringen lancerede tilbage i efteråret. Vi har mange ønsker i disse forhandlinger, men jeg vil her fremhæve særligt 3, som vi i netop disse dage kæmper for at få med:

1. Øjeblikkelig hjælp til de danskere, som er ramt af de galoperende priser på el og varme. Vi taler om stigninger for nogle på tusindvis af kroner om måneden. Alene varmeregningen i et hus med naturgas kan nemt være blevet op mod 1.000 kr. dyrere om måneden. Det er virkeligt noget, der kan mærkes!

Folkepensionister og mange andre, der har en trængt økonomi, som af frygt for de stigende priser, skruer ned for varmen – slukker lyset – mister livskvalitet. Holder måske op med at invitere venner og familie på besøg, fordi hjemmet er for koldt.

Tilbage i november foreslog vi, at staten skulle kompensere de pensionister, som blev hårdt ramt af de stigende varmepriser. Vi foreslog at bruge i størrelsesordenen 1-2 milliarder kr. på hjælp til varmeregningen. Det minder om tiltag, som man også har gennemført i Norge og Sverige.

Men regeringen lyttede ikke, da vi havde forslaget til finanslovsforhandlingerne dengang. Tog det ikke alvorligt.

I stedet blev regeringen og dens støttepartier enige om at afsætte 100 mio. kr. til en pulje. En fuldstændig gratis omgang, da man ikke samtidig ændrede reglerne for, hvem der kan få tilskud til varmeregningen.

Der er ellers penge nok at gøre godt med. Det anslås, at staten sparer i omegnen af 2,7 milliarder kr. på de stigende energipriser. Så der er rigeligt råd til at give en kompensation til mange af de danskere, som rammes så hårdt af de løbske energipriser.

2. Stop for modregning, når pensionister arbejder. Regeringen har foreslået, at pensionister ikke skal modregnes, når ægtefællen har en arbejdsindkomst. Det er selvfølgelig et skridt på vejen. Men vi ønsker det udvidet, så det også gælder egen arbejdsindkomst. Seniorerne skal vide, at der er en ordentlig belønning, hvis man tager en måske deltids-tjans i en tid, hvor vi mangler arbejdskraft i både den private og offentlige sektor.

3. Mange førtidspensionister (og fleksjobbere) kan have troen på, at tidligere udfordringer er faldet så meget på plads, at man godt tør prøve nogle (flere) timer i et job. Men gør det ikke af frygt for, at man så ikke kan komme tilbage på den gamle ordning, hvis det ikke går. Men i en tid, hvor der mangler arbejdskraft, kan nogle arbejdsgivere måske være lidt mere rummelige overfor disse mennesker. Give dem en chance. Så vi foreslår dem et udvidet “fripas”, hvor de ikke skal frygte noget, hvis det ikke går. På den måde kan vi bruge opsvinget til at få nogle landsmænd med, som ellers måske føler sig sat på sidesporet i dag.

———

Forhandlingerne fortsætter den kommende uge. Jeg håber, at regeringen er lydhør overfor vores forslag. Og så viser vi også danskerne, at selv i en tid, hvor vi drøfter, hvem der skal være formand efter på søndag, kan vi lave politik, der hjælper den helt almindelige danske familie.

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Bliv gratis prøvemedlem af Dansk Folkeparti i resten af 2022

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik? Tilmeld dig her:

Fik du læst:

Skaarup efter samråd: Regeringen vildleder om sms’er i minksagen

Staten beholder omstridt asylcenter, der blev købt til overpris

Pia Kjærsgaard om indvandrer-undersøgelse: ”Det løber mig koldt ned ad ryggen”

Rul til toppen