Kommer De Radikale igen til at styre Socialdemokratiets udlændingepolitik?

Mandag aften tikkede en noget opsigtsvækkende nyhed ind fra Berlingske Tidende.

De Radikales formand, Morten Østergaard, kunne i et stort interview meddele, at partiet ikke vil bakke Socialdemokratiets Mette Frederiksen op som statsminister, hvis hun samtidig vil videreføre den stramme udlændingepolitik.

Helt konkret vil Morten Østergaard og hans partifæller i De Radikale rulle det paradigmeskifte tilbage, som vi i Dansk Folkeparti for nylig har fået kæmpet igennem. Et paradigmeskifte hvorefter flygtninge skal rejse hjem, når der er fred i deres hjemlande i stedet for at blive i Danmark.

De Radikale ønsker mere indvandring til Danmark. Og nu vælger de altså at stille ultimative krav for at få det igennem: Hvis De Radikale ikke får deres politik igennem, kan Socialdemokratiet ryge og rejse! Så bliver Mette Frederiksen ikke statsminister.

Jeg må sige, at jeg blev meget forbløffet over, at De Radikale på den måde fremlægger et så ultimativt krav. En melding, som potentielt kan ende med at kaste Danmark ud i en større parlamentarisk krise på den anden side af valget.

For nogen skal jo give sig!

Jeg har sagt før, at vi i Dansk Folkeparti – uanset valgets udfald vil bruge vores mandater aktivt. Men som målingerne ser ud lige nu, vil Socialdemokratiet være afhængig af mandaterne fra De Radikale, Enhedslisten, SF og Alternativet.

Dermed kan Socialdemokratiet blive tvunget til at ændre kurs, hvis de vil til magten. Og hvad er så vigtigst? Statsministerposten eller udlændingepolitikken?
Det kan være, at det vil komme an på en prøve om kun et par måneder..

Jeg må sige, at jeg er dybt bekymret over udsigten til, at De Radikale igen kan komme til at sidde med styrepinden i forhold til den danske udlændingepolitik.

Vi så, hvor galt det gik på bare fire år – mellem 2011 og 2015 – hvor Socialdemokratiet og De Radikale lempede udlændingepolitikken mindst 45 gange.

Heldigvis er vi de seneste fire år kommet langt og har strammet udlændingepolitikken nu over 140 gange siden valget i 2015.

Vi har senest gået gennemført et paradigmeskifte på flygtningeområdet, hvorefter flygtninge fremover skal rejse hjem igen, så snart det er muligt.
Vi har nedsat ydelserne. Flygtninges retskrav på en permanent bolig er blevet ophævet. Der er indført brugerbetaling på tolkning i sundhedsvæsenet. Vi har strammet op på reglerne for familiesammenføring og meget mere. Du kan se hele listen med de over 140 stramninger her:

https://danskfolkeparti.dk/politik/stramninger-paa-udlaendingepolitikken/

Men nu er der altså risiko for, at det hele ryger på gulvet. Hvis de Radikale igen får magt, som de har agt.

Er danskerne klar til at gamble med den danske udlændingepolitik? Risikere, at vi igen kommer på samme kurs på udlændingeområdet som Sverige? Nej! Det tror jeg faktisk ikke.

Vi er nødt til at passe på Danmark og sikre en fortsat stram udlændingepolitik – nemlig Dansk Folkepartis udlændingepolitik!

Hvilken vej vil du gå? Valget er dit.

Med venlig hilsen
Kristian Thulesen Dahl

Følg Kristian på Facebook – Tryk her

Scroll to top