fbpx

Kommer der en finanslov i år?

Sikke et efterår! Både på den kommunalpolitiske og landspolitiske scene sker der en hel masse i øjeblikket.

For godt en uge siden stemte vi til kommunal- og regionsrådsvalget. Dansk Folkeparti fik valgt 223 DF’ere i landets kommunalbestyrelser. Konstitueringerne er faldet på plads i stort set alle kommuner, og fra det nye år er de nye byråd klar til at yde, hvad de kan, for deres kommune.

Dansk Folkeparti gik lidt tilbage ved dette valg. Det kan der være mange grunde til. Men jeg tror, specielt to ting har spillet ind. For det første blev valget mange steder et borgmestervalg, hvor særligt Venstre og Socialdemokraterne – enkelte steder også de konservative – havde fremtrædende folk. For det andet må vi konstatere, at stram udlændingepolitik – som mange danskere støtter os for at få – betragtes som et rent folketingsanliggende og ikke en sag for det lokale byråd.

Tak til alle Jer, der har kæmpet kampen. Hjulpet til undervejs. Det har været rigtig dejligt at opleve. Og nu skal vi op på hesten igen, se fremad og fortsætte med at kæmpe for alt det, vi tror på. Vi kommer stærkt tilbage!

Landspolitisk er der gang i forhandlingerne om næste års finanslov. Men også om regeringens skattepakke. Så der er store emner på bordet fra regeringens side. Derfor har vi valgt at bruge forhandlingerne til at få et gennembrud for én af de ting på udlændingeområdet, som vi ellers overhovedet ikke har kunnet få de andre partier i Folketinget med på: Nemlig at flygtninge, der er kommet til Danmark, reelt kun er her midlertidigt. Ikke permanent, som det i praksis er i dag.

Vi ser i øjeblikket, at flygtninge fra Syrien, der har været bosat i flygtningelejre i eksempelvis Libanon og Tyrkiet, er begyndt at vende tilbage til Syrien for at genopbygge deres land.

For os er det ren logik, at de ressourcestærke flygtninge, der har haft muligheden for at flygte helt til Danmark, også skal vende hjem til Syrien og hjælpe til med genopbygningen af deres land ligesom alle dem, der har siddet eller stadig sidder i flygtningelejrene i nærområdet.

De mennesker, der kan vende tilbage, skal ikke integreres i Danmark men have hjælp til at planlægge deres tilbagevenden.

En finanslov med DF skal sikre bedre forhold for vore ældre. Sikre bedre sygehuse. Sikre flere politibetjente. Mere tryghed!

En stærk velfærd og en stram udlændingepolitik er hjerteblod for Dansk Folkeparti. Derfor skal de to ting også komme til udtryk gennem en kommende finanslov. Og når regeringen så ovenikøbet ønsker opbakning til en stor skattepakke, skal vi bruge anledningen til et nybrud i forhold til flygtninges fremtid, som vi ellers ikke kan få opbakning til.

Tiden må vise, om regeringen og vi kan nå hinanden i forhandlingerne. Der er et stykke vej derhen, må vi nok erkende. Men regeringen – og alle andre – ved, hvor DF står. Vi kæmper for præcis de ting, som danskerne forventer af os. Hver dag!

 

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Rul til toppen