fbpx

Kristian Thulesen Dahl: Slip dog grækerne fri!

Christiansborg, tirsdag den 21. Februar 2012/KBE

Pressemeddelelse Kristian Thulesen Dahl: Slip dog grækerne fri!

Efter nattens aftale om en ny stor krampetrækning for euroen er grækerne nu viklet yderligere ind i spændetrøjen. Det gør det ekstra vanskeligt for grækerne, spår Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, som nu frygter for det græske demokrati.

-Alt præsenteres som redningspakker til grækerne, men i virkeligheden er manøvren blot et nyt forsøg på at redde den nuværende euro. Desværre har de ledende politikere i EU bundet alt for meget prestige op på euroen, så alt sættes ind på at redde valutaen. Også selvom det sætter grækerne i en voldsom spændetrøje, siger Kristian Thulesen Dahl, og fortsætter:

-Grækerne skal slippes fri af euroen – det er den eneste måde, hvorpå de kan arbejde sig ud af krisen. Alternativet er såkaldte hjælpepakker, der følges op af massive krav om besparelser. Spørgsmålet er helt åbent, om det græske samfund kan holde til det, eller om befolkningen siger stop. Senest ved forårets valg, der kan sætte en effektiv stopper for euroens tyranni.

-Spørgsmålet jeg nu vil stille statsminister Helle Thorning-Schmidt er, hvordan EU vil stille sig til det kommende græske valg. Får grækerne reelt mulighed for et valg – også efter den nye såkaldte hjælpepakke – eller har EU sat det græske demokrati endeligt ud af spil, spørger Kristian Thulesen Dahl.

Rul til toppen