fbpx

Læreruddannelsen må ikke tømmes for indhold

Christiansborg, onsdag den 18. januar 2012/kalo

PRESSSEMEDDELELSE

DF: Læreruddannelsen må ikke tømmes for indhold

Dansk Folkepartis forskningsordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl, er rystet over flere af konklusionerne i en rapport om evaluering af læreruddannelsen, som netop er offentliggjort. Navnlig er han stærkt betænkelig ved udsigten til, at der kan ansættes udenlandske lærere uden tilstrækkeligt kendskab til dansk, idet hele lærergerningen står og falder med den perfekte beherskelse af det danske sprog.

”Der er jo tale om en total fejlvurdering. Man kan ikke undervise danske børn i den danske folkeskole, hvis man ikke er solidt funderet i det danske sprog. Derfor skal det naturligvis være en forudsætning, at man skal beherske det danske sprog, hvis man skal tage den danske læreruddannelse. Det er helt centralt, at man evner at formidle – og formidle på dansk”, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Han peger på, at Dansk Folkeparti desuden er stærkt betænkelig ved en internationalisering, som let kan udvande muligheden for at sikre at alle fag skal kunne formidles på dansk.

Flere elementer i rapporten betegner Jens Henrik Thulesen Dahl desuden som overordentligt bekymrende.

”Tag nu f.eks. kristendomsundervisningen, som ifølge rapporten skal ”nytænkes”. Det ved vi jo godt, hvad betyder. Det betyder afvikling. Hertil kommer ønsket om en såkaldt deregulering af læreruddannelsen. Hvis dereguleringen bliver gennemført, kan vi vinke farvel til kanonlisterne”, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Rul til toppen