fbpx

Lene Espersen skal indkalde ambassadør om overgreb mod kristne egyptere

Christiansborg, lørdag den 30. april 2011

Pressemeddelelse

Lene Espersen skal indkalde ambassadør om overgreb mod kristne egyptere

Dansk Folkeparti har i en skrivelse til udenrigsminister Lene Espersen krævet, at hun i den kommende uge indkalder Egyptens ambassadør i København til en samtale med det formål at få det egyptiske militærdiktatur til at standse de talrige overgreb mod landets kristne.

– Vi modtager nu i den frie verden, efter præsident Hosni Mubaraks fald, i hundredvis af efterretninger om overgreb mod Egyptens kristne befolkning, og det lader til, at de Egyptiske generaler, som nu har magten, ikke løfter en finger for at komme dette uvæsen til livs, siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen.

– Ifølge Kristeligt Dagblad dags dato modtager menneskerettighedsorganisationer i Kairo – som et resultat af overgrebene – hver dag bunker af henvendelser fra kristne, som ønsker at forlade Egypten, og det er væsentligt, at den egyptiske ambassadør herfra sender et markant signal hjem om at Danmark protesterer over behandlingen af kristne.

– De kristne egyptere har ikke altid haft en let tilværelse, men siden Hosni Mubaraks fald i februar er der daglige, foruroligende rapporter om voldelige anslag mod kristne.

– Der er for mig ingen tvivl om, at det er Det Muslimske Broderskab, som er landets største parti, der står bag disse bestialske overgreb. Vi kender jo dette usle broderskab som det, de er – og det kan ikke overraske, men at Egyptens nye militærdiktatur åbenbart, af frygt for broderskabet, ser gennem fingre med det, er direkte chokerende, siger Søren Espersen.

– Jeg tror desværre man må konstatere, at det såkaldt arabiske forår” ikke er så grønt og demokratisk som mange gerne vil lade som om, siger Søren Espersen det, vi derimod oplever er, at fanatiske islamistiske grupper som Det Muslimske Broderskab ovenpå de folkelige opstande får stærkere og stærkere indflydelse rundt om, slutter Søren Espersen.

Rul til toppen