fbpx

Lige bag opmærksomheden om corona lurer en endnu større risiko for Danmark…

I disse dage diskuteres corona-problematikken intenst. Med god ret. Det skaber selvfølgelig stor bekymring hos mange danskere, når en ny sygdom rammer og vi alle er usikre på, hvad den rigtige måde at reagere på er. Og selvom mange i dag spørger, hvorfor forsamlinger over 1.000 personer ikke er en god ide, mens det er ok, at 930 personer mødes til en koncert i Aarhus, er konklusionen jo, at vi alle skal tage de gode råd alvorligt – passe på hinanden, huske at vaske hænder – ikke nyse tæt på hinanden osv. I særlig grad passe på vores ældre og dem, der måtte være syge i forvejen.

Men derudover er det også vigtigt, at vi ikke går i panik. At vi husker, at corona for langt de fleste “blot” er en gemen influenza, man hurtigt kommer sig over. Så livet går videre – også efter dette. Og derfor er det også vigtigt at fokusere på andre ting, der er afgørende for, om vi passer på Danmark og danskerne.

For i disse dage kæmper græske grænsevagter en brav kamp for at bevogte grænsen til Tyrkiet, hvor tusinder af migranter presser på for at få adgang til Vesteuropa. EU (og Danmark) skal selvfølgelig bakke op og tilbyde Grækenland den fornødne støtte og assistance i denne kritiske situation, hvor den tyrkiske præsident Erdogan på kynisk vis har åbnet grænsen som led i sit politiske spil.

Måske lykkes det i denne omgang at holde døren til Vesteuropa lukket for strømmen af migranter. Måske gør det ikke. Men under alle omstændigheder er den næste krise lige om hjørnet. Millioner og atter millioner af mennesker i Mellemøsten og Afrika drømmer om en tilværelse i Europa. Det skal vi være forberedte på at håndtere.

Da migrantkrisen for alvor ramte Europa i 2015, var grænserne helt ubeskyttede og i mange lande, herunder Danmark, var myndighederne slet ikke forberedte på den massive tilstrømning. Det blev ikke bedre af, at Tysklands kansler Angela Merkel inviterede alverdens migranter og lykkeriddere indenfor med hendes katastrofale ”Wir schaffen das”-kurs. Resultatet husker vi kun alt for godt. Migranterne vandrede på de danske motorveje. Et helt surrealistisk syn.

Det må aldrig ske igen. Vi skal naturligvis have styr på vores grænse! Og på en lang række områder er Danmark i dag bedre forberedte til at håndtere en potentiel ny migrantkrise, end vi var dengang i 2015. DF fik nemlig i lyset af problemerne i 2015 gennemført en række forbedringer, som gør Danmark bedre rustet end dengang: Bl.a. har vi nu bemandede grænsestationer og vi har i dansk lovgivning fået indskrevet en såkaldt ”nødbremse”, som gør, at Danmark i en krisesituation kan afvise asylansøgere, som kommer fra et sikkert land som f.eks. Tyskland. Så der er sket klare fremskridt. På DF’s initiativ. Nu handler det om at bruge de muligheder, vi har sikret.

Og uanset hjælpen til Grækenland og andre lande tæt på områderne, hvor migranterne kommer fra, er det den nationale grænsekontrol, der i sidste ende skal sikre os. Der kommer hele tiden nye migranter til – også illegalt. Mit budskab til regeringen er derfor klart: Vi skal aktivere nødbremsen. Nu! Det nytter ikke noget, at vi først går i gang, når migranterne igen når den danske grænse. Så er det for sent. Det tager tid at etablere det nødvendige beredskab med personel og fysiske faciliteter. Skal der f.eks. opsættes hegn på nogle grænsestrækninger? Så skal vi gøre det nu!

Har vi en regering, der vil gøre det, der skal til, for at forsvare Danmarks grænser? Det vil vise sig. Regeringen siger mange af de rigtige ting. Men vil de gøre det rigtige, når det kommer til stykket? Har de modet til det? Det har vi sat os for at finde ud af gennem en hasteforespørgsel i Folketinget, hvor statsminister Mette Frederiksen skal redegøre for, hvordan regeringen vil håndtere situationen.

Indtil videre tegner der sig på det udlændingepolitiske område desværre et billede af en regering, der gik til valg på at fortsætte den stramme udlændingepolitik, men som efter valget har gennemført stribevis af lempelser. De siger ofte det rigtige. Men gør det forkerte.

Og det bliver jo ikke bedre af, at regeringen har det parlamentariske grundlag, den har.

De Radikale og Enhedslisten kræver eksempelvis, at regeringen ikke bruger nødbremsen. Ja, Enhedslistens Rosa Lund går så langt som til at fastslå, at hvis der kommer 5 gange så mange asylansøgere til Danmark som i 2015, så skal vi bare tage imod dem og behandle deres sager. Hun mener altså i ramme alvor, at Danmark sagtens kan tage imod mere end 100.000 asylansøgere! Det er jo helt skørt.

Og den radikale Jens Rohde er frådende kritiker af grænsekontrollen. Den vil De Radikale fjerne – hellere i går end i dag. For Jens Rohde og De Radikale skal det hele løses ved en ”solidarisk omfordeling” af flygtninge og migranter på EU-plan. Det vil på sigt betyde, at Danmark ender ligesom Grækenland eller Italien, hvor migranttilstrømningen splitter samfundene ad. Eller som Sverige, som den Radikale partiformand Morten Østergaard tidligere har udpeget som et ”foregangsland”. Det er så virkelighedsfjernt, som noget kan være.

I forhold til corona har regeringen villet vise stor handlekraft. Har sat initiativer i gang, som, selvom de virker forvirrende for mange, tages ud fra devisen: Hellere rettidig omhu end komme for sent med initiativerne. Det er nok meget godt.

Men gælder det samme så ikke i forhold til migranterne og risikoen for, at de pludselig igen står ved grænsen? I 2015 var Danmark ikke klar og reagerede for sent. I 2020 kan det være anderledes! For nu har vi på vores foranledning redskaberne til at gøre noget ved det. Vil regeringen også her udvise den nødvendige rettidige omhu?

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Fik du læst:

Regeringen vil ikke forbyde tørklæder i skoler, minareter eller kønsopdelt svømning
https://ditoverblik.dk/regeringen-vil-hverken-forbyde-toerklaeder-i-skoler-minareter-eller-koensopdelt-svoemning/

Martin Henriksen: Asylnødbremsen kan bane vejen for et permanent asylstop
https://ditoverblik.dk/df-og-nb-boer-sammen-presse-paa-for-at-aktivere-asylnoedbremsen/

Enhedslisten: Danmark vil kunne behandle fem gange så mange asylansøgere som i 2015
https://ditoverblik.dk/enhedslisten-vi-kan-behandle-fem-gange-saa-mange-asylansoegere-som-i-2015/

 

Rul til toppen