Lobbyisternes højtid står for døren…

Så er det endnu engang tid til Folkemøde i skønne Allinge på Bornholm.

Politikere, embedsmænd, kommunikationsfolk af enhver slags, ansatte i alskens organisationer og ikke mindst det samlede danske korps af lobbyister sætter i disse dage kursen mod solskinsøen med alt, hvad der kan opdrives af busser, færger og fly. Jeg har været heldig at sikre mig en billet, så i dag ankommer også jeg til Rønne, hvorfra turen går til Allinge.

Bevares, der kommer da – heldigvis – også såkaldt ”helt almindelige” danskere. Men de er bestemt ikke i overtal. Og det er ikke uden grund, at en vittig hund har givet Folkemødet tilnavnet ”Djøfstortion”. Et par dage om året rykker vi bare hele menageriet fra Slotsholmen til Bornholm.

Jeg betragter i virkeligheden dagene mere som et slags politisk værksted end et egentligt møde for folket. Og et politisk værksted kan jo være ganske glimrende. Hver gang jeg har været på Folkemødet, har jeg oplevet – og deltaget i – spændende og levende debatter og mødt mange gode og interessante mennesker. Så der er bestemt noget at komme efter.

Men det ændrer ikke på, at det først og fremmest er lobbyisternes mekka. Man skal ikke bevæge sig langt omkring på nettet, før man bliver præsenteret for ”Lobbyistens guide til Folkemødet” eller bare generelt bliver vejledt i, hvordan man som lobbyist får mest ud af Folkemødet.

Det er med andre ord i nogle forholdsvis snævre cirkler, at Folkemødet fylder rigtig meget. Mange andre går det helt hen over hovedet på. Og de lever såmænd nok ganske udmærket foruden.

Til gengæld er der jo begyndt at poppe en række mindre alternativer til Folkemødet op rundt omkring i landet. Kulturmødet på Mors, Naturmødet i Hirtshals og senest Skivemødet om ”Danmark i balance”, som jeg selv havde fornøjelse af at deltage i for en lille måneds tid siden. Det var en rigtig god oplevelse.

Jeg tror faktisk, at der venter en lys og spændende fremtid for de mange forskellige ”folkemøder” rundt omkring i landet. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at vi vil se flere af den slags arrangementer. Og hvem ved, måske bliver de ikke helt så populære blandt lobbyisterne, men til gengæld kommer de helt sikkert tættere på “folket”.

Og på den måde kan de professionelle hygge sig 3-4 dage på Bornholm – sammen med dem de plejer at hygge sig med – og den mere almindelige del af “familien Danmark” kan køre forbi et af de arrangementer, der breder sig tættere på deres bopæl.

God fornøjelse med begge dele!

 

Scroll to top