fbpx

Messerschmidt: Hjælpepakke er høj pris uden effekt

Pressemeddelelse

Messerschmidt: Hjælpepakke er høj pris uden effekt

– Endnu engang vælger EU-landene at trække pinen ud uden at gøre det rigtige – nemlig at lempe de sydeuropæiske lande ud af euroens jerngreb, siger Dansk Folkepartis europaparlamentariker, Morten Messerschmidt i en kommentar til den aftale om en ny hjælpepakke til euroen, der faldt på plads torsdag morgen.

– EU’s ledere har ikke forstået euroens grundlæggende problem. Det er ikke den sydeuropæiske gæld, der er problemet. Den er derimod symptom på problemet. Det grundlæggende problem er, at lande med vidt forskellige økonomiske forudsætninger og dermed intern konkurrenceforskydning er bundet op på den samme valutakurs, understreger Morten Messerschmidt.

– De konkurrencemæssige forudsætninger mellem Tyskland og de sydeuropæiske lande er så forskellige, at den fælles valutakurs hvert år fører til en gradvis forringelse af de sydeuropæiske landes mulighed for at afsætte deres varer internationalt. Ingen gider købe græske varer, når de er 30 procent dyrere end de burde være, siger Morten Messerschmidt.

Morten Messerschmidt understreger, at det er euroens grundlæggende fejlkonstruktion, der er problemet. Gælden, som er symptomet på fejlkonstruktionen er ikke problemet.

– Den tredje redningspakke vil heller ikke løse problemerne bare forlænge dem og sende regningen videre til skatteydere, bankkunder og borgere i de nordeuropæiske lande, og det uden at forhindre det uundgåelige nemlig euroens kollaps, siger Morten Messerschmidt.

– Reelt kan euroen kun overleve i to scenarier – enten skal alle lande indrette deres økonomiske politik efter tyske forhold eller også må de sydeuropæiske lande forlade euroen. Det første forhold vil borgerne i de sydeuropæiske lande tydeligvis ikke accepterer, hvad oprøret i Athens gader har vist, og det andet scenarium nægter magthaverne i Bruxelles at forholde sig til. Derfor er euroen dømt til at slå fejl, siger Morten Messerschmidt.

Rul til toppen