fbpx

Messerschmidt: Regeringen må forberede Danmark på euro-sammenbrud

Pressemeddelelse

Messerschmidt: Regeringen må forberede Danmark på euro-sammenbrud

Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt, frygter, at Danmark kommer til at stå uforberedt, hvis euroen bryder sammen, og opfordrer derfor den danske regering til at udarbejde en handlingsplan i tilfælde af et euro-kollaps. Et sådant tiltag er allerede iværksat i Finland.

”Et eurosammenbrud vil kaste hele EU ud i kaos, og regeringen er forpligtet til at forberede Danmark på denne situation. I takt med, at et sådan sammenbrud synes stadig mere sandsynligt, bliver behovet ligeledes større. Der står helt vitale spørgsmål for den danske økonomi på spil – såsom hvordan man sikrer bankernes likviditet, og hvordan klimaet for investeringer og lønmodtagernes sikkerhed garanteres og en vejledning til, hvordan boligejere bør agere”, siger Morten Messerschmidt.

Han tilføjer, at den danske regering sover i timen, hvis ikke den gør sig tanker om dette potentielt alvorlige scenario.

”Jeg medgiver, at en handlingsplan for et euro-sammenbrud harmonerer dårligt med regeringens dybfølte ønske om, at Danmark skal tilslutte sig den fælles valuta. Men en ansvarlig regering må nødvendigvis være i stand til at adskille ønsketænkning fra virkeligheden verden. Og virkeligheden er, at det er tvivlsomt, hvorvidt euroen overlever i sin nuværende form. Derfor er rettidig omhu af afgørende betydning for hele det danske samfund”, siger Morten Messerschmidt.

Rul til toppen