fbpx

Mest af alt holder jeg af hverdagen – og den er på vej tilbage


Jeg holder af hverdagen
Jeg er vild med den
Hold da helt ferie, hvor jeg holder af hverdagen
Jeg holder stinkende meget af hverdagen

Sådan skrev Dan Turéll i et af sin måske allermest kendte digte; ”hyldest til hverdagen”.

Og på trods af markante forskelle til den politiske Dan Turéll, så er vi vist enige om, at han havde fat i noget med sit digt. For netop hverdagen er jo vidunderlig.

Vi er alle sammen i løbet af det seneste år blevet mindet om, hvor vigtigt det er for os at kunne leve, som vi plejer. At vi pludselig i foråret sidste år oplevede ikke kunne tage hverdagen for givet, var voldsomt for de fleste.

Ting, som vi før i tiden anså som helt naturlige – som at give hånd – som at kunne smile til kassedamen nede i Brugsen – gå forbi den lokale kro eller værtshus for at drikke en øl – kunne ses med de mennesker, vi holder af – alle disse ting blev pludselig udfordret af coronaen.

I udlandet – eksempelvis i Italien og USA – så vi, hvor galt det kunne gå, hvis man ikke passede på hinanden.

I et land som Brasilien gav de los og ignorerede virussens farlighed – og det har haft fatale konsekvenser for frygtelig mange brasilianere.

Vi har klaret os bedre her i Danmark. Primært på grund af danskernes ansvarlighed. At vi har taget risikoen alvorligt. Stort set alle partier har haft respekt for udfordringerne og vidst, at smitten ikke måtte komme ud af kontrol.

Derfor har vi målt i antallet af dødsfald været meget forskånet set i forhold til andre lande.

Men danskerne er ikke før nu blevet belønnet for den ansvarlige adfærd. For kort fortalt har Danmark været lukket mere ned, end det strengt taget havde været nødvendigt. Først nu har regeringen indvilget i at forfølge en strategi, som betyder et langt mere åbent samfund. I stedet for at hele landet er lukket ned, bygger strategien i stedet på massiv testning og lokale nedlukninger. En helt anden strategi end den, som blev forfulgt indtil for kort tid siden.

Det er godt. For nedlukningen har haft store konsekvenser. Det psykiske velbefindende hos mange mennesker har været udfordret på grund af isolation. Specielt for unge og ældre.

Økonomien hos mange af de nedlukkede har været – og er – under hårdt pres. Det skal vi tage alvorligt.

Derfor er det også positivt, at et bredt flertal i Folketinget sent torsdag aften blev enig om en hurtigere genåbning af Danmark.

Baseret på de grundelementer jeg skitserede lige før. Stort antal test – hurtig indgriben lokalt hvis smitten er på vej ud af kontrol.

Det er tydeligt, at de borgerlige partier i Folketinget har formået at sætte sig mere igennem i genåbnings-politikken. Nok fordi vi – på nær Nye Borgerlige – har holdt godt sammen.

Det har haft den betydning, at genåbningen nu finder sted langt hurtigere, end det ellers havde været tilfældet. Og det viser, at man ved at blive ved forhandlingsbordet og tage ansvar, kan lykkes med at få indflydelse.

Jeg skal ikke her bruge meget tid på Nye Borgerlige – måske blot skrive, at deres adfærd minder mig lidt om tiden i Fremskridtspartiet. Protestpartiet, der ikke rigtig ville være med til noget og derfor ikke fik indflydelse på ret meget.

Nå skidt. Vi andre borgerlige partier har kæmpet for sagen og fået mange gode ting igennem til gavn for danskerne og det danske samfund.

Og på forudbestillingerne til restaurantbesøg kan vi se, at mange tager godt imod den del af åbningen. Ligesom jeg er sikker på, at der hurtigt bliver fyldt op på lægterne med de tilskuere, som nu igen kan skabe liv og glæde på vores mange fodboldstadions.

Jeg er også rigtig glad for, at de mange seniorer nu tilgodeses. Så seniorer over 70 år igen kan få mulighed for at dyrke indendørs idræt. En stor del af denne gruppe er vaccineret – de fleste andre bliver det de kommende uger. Seniorerne er samtidig en gruppe, der har måttet holde specielt hårdt for det seneste års tid.

Mange har nemlig hårdt brug for at komme i gang med fysiske aktiviteter igen. Den mulighed får seniorerne nu – sammen med børn og unge op til 18 år.

Fra næste uge hæves forsamlingsloftet i øvrigt også til 10 personer indendørs og 50 personer udendørs. I dag er loftet på henholdsvis 5 og 10.

Og præcis som vi bad om, er der nu aftalt en gradvis lempelse af forsamlingsloftet, så det 1. august forventes helt afskaffet. Så er der kun restriktioner for de helt store forsamlinger tilbage.

Der er meget mere i aftalen, der betyder, at vi kan vende tilbage til vores mere normale hverdag igen. Bedre muligheder for en mere normal skolegang for vores børn i det meste af landet og en genåbning af indkøbscentre.

Det er godt. For jeg er nok ikke den eneste, der ligesom Dan Turéll mest af alt holder af hverdagen.

Den ER på vej tilbage nu – og det kan vi kun glæde os over!

Med venlig hilsen
Kristian Thulesen Dahl

 

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik?
Tilmeld dig her:

 Fik du læst:

Spidskandidaten: Michael kæmper for socialt udsatte i Ballerup – Ditoverblik.dk

Fuld opbakning fra DF til Morten Messerschmidt – Ditoverblik.dkV-politiker skifter til DF:

”Venstres behandling af Støjberg var dråben” – Ditoverblik.dk

Rul til toppen