fbpx

Mink-skandalen bliver større og større! – kan ende som en skamplet på vort demokrati

  1. Statsminister Mette Frederiksen skal stille op i Folketinget og svare på, hvem der gav hende rådet om at slette sine SMS’er og hvornår, hun og de andre topfolk i ministeriet startede med at gøre det. DF har indkaldt hende i samråd i Folketingets Udvalg for Forretningsorden!
  2. Statsministeriet bør udlevere de telefoner og andre enheder, der har været brugt til kommunikation i Mink-skandalen til Granskningskommissionen og politiet, så der kan gøres alt for at genskabe den slettede information. Det skal gå stærk. Jo længere tid statsministeriet venter, jo sværere bliver det!
  3. Alle forældelsesfrister skal aflyses. Jeg har i sidste uge afleveret et forslag i Folketinget, der skal sikre, at alle forældelsesfrister, der ellers kan betyde, at det retlige ansvar ikke kan gøres gældende, skal aflyses. Både overfor ministre og embedsmænd. Vi skal have sikkerhed for, at regeringens åbenlyse træneren ikke betyder, at nogle går fri fra deres ansvar.

Mink-sagen lugter mere og mere af alle de ting, vi ikke bryder os om i et folkestyre. En beslutning, der hviler på et ulovligt grundlag. Myndigheder i form af politi og militær, der alligevel blev sat til at effektuere beslutningen. En regeringstop, der nu er under reel mistanke for at fjerne beviser for deres eget ansvar.

Alt dette er gudskelov ikke hverdagskost i Danmark. Og for vores demokrati er det fuldstændig afgørende, at man kommer helt til bunds i dette. Ellers vil det for altid stå, at det måske lykkedes regeringstoppen at stoppe sandheden i at komme frem.

Mink-sagen er i forvejen en kæmpe skandale. Et helt erhverv er lukket ned. Mange livsværk er lagt i ruiner. En forventet regning til de danske skatteborgere på hele 19 mia. kr.. Uden lovhjemmel. Med brud på grundloven. Hele dette forløb har vi brug for bliver grundigt afdækket. Danskerne skal kende sandheden.

Og nu kommer det mulige cover-up i statsministeriet oveni. Statsminister Mette Frederiksen siger, at hun er blevet rådgivet til at indstille sin telefon til automatisk at slette sms’er efter 30 dage. Af blandt andet sikkerhedsmæssige hensyn. Mon ikke hun siger “blandt andet” fordi der slet ikke er et sikkerhedsmæssigt argument? For hvis det ikke handler om hendes egen sikkerhed som Socialdemokratisk partiformand – men altså om Rigets sikkerhed – må kommunikationen slet ikke ske via sms. Til de møder, vi partiledere inviteres til – og som handler om Danmarks sikkerhed, må vi ikke engang have mobiltelefoner med…

Hvis det handlede om Rigets sikkerhed, ville udenrigsministeren, forsvarsministeren, justitsministeren nok også have automatsletning på… og de har svaret, at det ikke forholder sig sådan hos dem!

Udover statsministeren selv er det 3 af de absolutte toppersoner i statsministeriet, der har slettet kommunikationen. Dem, der har været de drivende i forhold til corona-håndteringen. Dem, der har styret det hele nidkært og pågående. Nogle af sms’erne fra disse folk kender vi, da de ikke er slettet hos modtagerne.

Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen har således via sms-beskeder meget direkte og offensivt krævet, at Miljø- og Fødevareministeriet skulle tage det fulde ansvar for den manglende lovhjemmel. Blandt andet ved at ministeriet skulle lægge sig og “rulle”, som det elegant blev formuleret. Fødevareministeren skulle tage det fulde ansvar – det måtte ikke ligge i statsministeriet. Ikke mange dage derefter trådte Mogens Jensen tilbage som miljø- og fødevareminister.

En anden af Mette Frederiksens helt nære i statsministeriet – Pelle Pape – skrev en sms blandt andet til Justitsministeriet forud for det møde, hvor regeringen besluttede at lukke minkerhvervet ned. I denne sms krævede han forskelligt materiale – også tiltag i forhold til at aflive mink – herunder indstilling om at sætte det i dvale/“lukke lortet”. Hvis sprogbrugen i den øverste del af statsministeriet har været at “lukke lortet” i dagene omkring beslutningen, ser det unægtelig også noget mystisk ud, at Mette Frederiksen kort tid efter besøgte en minkavler og med tårer i øjnene var meget berørt af situationen.

Beviserne skal sikres. Gransknings-kommissionen skal have det fulde billede. Sandheden skal frem.

For det her er en ekstremt alvorligt sag. Under hele coronahåndteringen har statsminister Mette Frederiksen og hendes nærmeste rådgivere været dybt involveret i alle detaljer i håndteringen af pandemien. Nidkært har de blandet sig i selv de mindste ting.

Jeg tror derfor ikke et øjeblik på, at det ikke også var tilfældet i de dage, hvor den meget alvorlige beslutning om at lukke minkerhvervet blev truffet og ført ud i livet.

Men nu, hvor der skal placeres et ansvar for minkskandalen, så kan vi ikke få indsigt. Det lugter langt væk!

Mink-skandalen bliver større og større!

– og hvis ikke alt kommer frem, ender den som en skamplet på vort demokrati.

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Bliv gratis prøvemedlem af Dansk Folkeparti i resten af 2021

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik? Tilmeld dig her:

Fik du læst:

Topembedsmand i Statsministeriet talte om at “lukke lortet” om minkerhvervet

DF-formand kritiserer Venstre: Ufatteligt de går med i barselsaftale

Kaldes et valgkampsstunt: ”Regeringen oversælger plan om nærhospitaler”

Rul til toppen