fbpx

Minkaftale uden Dansk Folkeparti

Minkaftale uden Dansk Folkeparti

Minkavlerne efterlades i en situation, hvor det bliver stort set umuligt for dem, der måtte ønske det, at genrejse deres erhverv. Aftalen er med andre ord reelt et endegyldigt farvel til minkavl i Danmark. Blandt andet derfor er Dansk Folkeparti ikke med i aftalen.

Dansk Folkeparti blev mandag aften indkaldt til de afsluttende forhandlinger, hvor det viste sig, at der lå en aftaletekst, der ikke i tilstrækkelig grad kunne ændres på.

Dansk Folkeparti har foreslået en langt bedre løsning for de minkavlere, som ønsker at lægge deres virksomhed i dvale med henblik på at genoptage produktionen på den anden siden af Covid-19 pandemien. En model, der – udover at være billigere for skatteborgerne – også giver minkavl en reel fremtid som erhverv her i landet.

Endvidere var det Dansk Folkeparti magtpåliggende, at følgeerhvervet, der har mistet næsten halvdelen af deres omsætning, også i tilstrækkelig grad skulle hjælpes.

Ingen af disse forslag kunne Dansk Folkeparti ikke komme igennem med.

Derudover har det meget langtrukne og til tider ukonkrete forhandlingsforløb heller ikke været noget at råbe hurra for. Et mærkværdigt forløb med lange pauser og perioder med fuldstændig tavshed fra regeringen. Efterfulgt af korte og ofte mere eller mindre indholdsløse møder, hvor Dansk Folkeparti i sidste ende blev præsenteret for en model, vi kun kunne sige ja eller nej til. Dansk Folkeparti valgte det sidste.

Minkaftalen er endt som en dyr og dårlig løsning for både minkavlere og skatteborgere. Det må være op til de parter, der lavet modellen, at stå på mål for den.

Rul til toppen