fbpx

Morten Messerschmidt rystet over stening af homoseksuelle i Litauen

Pressemeddelelse

Morten Messerschmidt rystet over stening af homoseksuelle i Litauen

Dansk Folkepartis medlem af Europa Parlamentet, Morten Messerschmidt, er rystet over dugfriske reporter fra Litauen, hvor en homoparade også kendt som Gay Pride, er blevet overfaldet og stenet af homofobiske litauere. Morten Messerschmidt finder det fuldstændigt utilstedeligt, at homoseksuelle ikke frit kan få lov at vise sig frem i en lovlig anmeldt og fredelig demonstration, hvor de fejrer, at der burde være plads til forskellighed i hele Europa i år 2013 – herunder i Litauen.

”Jeg er ærligt talt rystet over, at man kan opleve, at fredelige homoseksuelle overdænges med sten og på anden vis forsøge intimideret både fysisk og juridisk til ikke at måtte udfolde sig i en Gay Pride i Vilnius, Litauen. Vi kender alle sammen Københavns Gay Pride som et utroligt festlig og fornøjelig begivenhed, som mange danskere hvert år følger med stor glæde. Det giver de homoseksuelle mulighed for at udtrykke deres livsglæde og vise, at de også har en plads i samfundet og bybilledet. Det er således helt og aldeles utilstedeligt, at vi skal opleve, at man risikerer at blive fysisk overfaldet i EU-land – alene fordi man er homoseksuel og gerne vil udtrykke sin livsglæde,” siger Morten Messerschmidt.

”Jeg vil straks rejse sagen i Europa Parlamentet, hvor jeg vil bede mine litauiske kollegaer forklare, hvad der foregår i landet og opfordre dem indtrængende til at få styr på de homoseksuelles rettigheder, så de homoseksuelle kan bevæge sig og leve frit, uden risiko for overfald og andre former for intimidering, herunder fra politisk hold – da Gay Priden også har været forsøgt forbudt af bystyret i Vilnius,” siger Morten Messerschmidt.

Rul til toppen