fbpx

Nægtet indrejse i Indien: DF´er holder ”forbudt” tale via skype

Pressemeddelelse

Nægtet indrejse i Indien: DF’er holder ”forbudt” tale via skype

– Nu holder jeg den forbudte tale”, den jeg ikke måtte holde i Indien – via skypeforbindelse

Dansk Folkepartis forbrugerordfører, Mette Hjermind Dencker, trodser nu de indiske myndigheders vilkårlige indrejseforbud og holder sin tale til en konference om bæredygtig udvikling i Mumbai, Indien. Mette Hjermind Dencker har ikke kunnet få en begrundelse for sit indrejseforbud fra hverken de indiske myndigheder eller fra det danske udenrigsministerium, der har udvist ekstrem passivitet i sagen. Derfor har hun nu aftalt med arrangøren, at hun holder sin tale via Skype i stedet. Skype er et program, der via internettet gør det muligt, at se og høre en anden person direkte, mens denne for eksempel holder en tale.

– Efter at det indiske udenrigsministerium nægtede mig visa og nægtede at begrunde årsagen dertil, har arrangørerne, herunder professor Vinod K Sharma, der havde inviteret mig som æresgæst til konferencen, haft travlt med at sikre, at de alligevel kan få inspiration fra Danmark til at ændre deres forbrugsmønstre. De insisterede på, at jeg skulle gennemføre talen på trods af, at deres udenrigsministerium prøvede at forpurre det. Vi kom altså frem til, at jeg holder talen via Skype onsdag morgen kl. 7.45 fra Dansk Folkepartis gruppeværelse på Christiansborg, siger Mette Hjermind Dencker.

– Da de indiske myndigheder har været tavse om årsagen til, at de har nægtet mig visum, og det danske udenrigsministerium har forholdt sig underligt passivt, er det svært at vide, om det er Niels Holck-sagen, der har udløst indrejseforbuddet, eller om det skyldes, at de ikke ønsker, at danske politikere skal påvirke deres førende forskere, professorer og ingeniører med vores syn på bæredygtighed, siger Mette Hjermind Dencker.

– Min tale til bæredygtighedskonferencen i Mumbai handler om, hvordan vi i Danmark har ændret vores forbrugsmønstre til det bedre, og der vil jeg komme med en del konkrete eksempler, såsom affaldssortering, bæredygtig mode, samt det gode eksempel fra Samsø, hvor man fik en hel befolkning til at gå med på at leve af 100 procent bæredygtig energi, slutter Mette Hjermind Dencker.

Rul til toppen