fbpx

Nej til fødevareministerplan om angiveri

Pressemeddelelse

DF: Nej til fødevareministerplan om angiveri

Dansk Folkepartis forbrugerordfører, Mette Hjermind Dencker, undrer sig over fødevareminister Mette Gjerskovs opfordring til danskerne om at angive deres slagter eller andre fødevareproducenter, hvis de oplever noget mistænkeligt. Adgangen til klagemuligheder fungerer allerede fint, og det er først og fremmest Fødevareregionernes opgave at holde øje med producenterne, mener Mette Hjermind Dencker.

”Dette er et fint eksempel på varm sommerluft fra ministerkontorerne. Der udsendes signaler til højre og venstre, som reelt er det rene ingenting, og som det intet koster at gennemføre. Det uheldige er, at fødevareminister Mette Gjerskov i denne sag yderligere opfordrer danskerne til at rende rundt og stikke hinanden for alle mulige ting”, siger Mette Hjermind Dencker.

Hun har forståelse for, at regeringen mere end nogensinde har brug for succeshistorier, og at det som udgangspunkt altid er en god ting at inddrage den enkelte borger – men ikke med opfordringer om stikkeri.

”Regeringen har det ikke let i denne tid. Derfor ser vi det ene forslag efter det andet uden reelt indhold. Men vi har ikke brug for mere angiveri. Det er rigeligt, at regeringen har tilladt SKAT at vade ind på folks grunde uden dommerkendelse for at kontrollere, om haveomlægninger og opførelser af carporte sker lovligt. Den behøver ikke yderligere spænde borgerne for den vogn.

Opfordringen vil desuden føre til overarbejde hos de ansvarlige myndigheder, når borgere måske af personlige årsager begynder at angive”, siger Mette Hjermind Dencker.

Rul til toppen