fbpx

Nu kommer svaret: Vil Mette Frederiksen tage IS-terroristerne til Danmark?

Vil statsminister Mette Frederiksen og den øvrige ledelse i Socialdemokratiet stå fast, når det gælder? Eller vil de lade sig presse og give efter? Det får vi sandsynligvis et svar på i den kommende uge, når regeringens taskforce giver deres redegørelse for, hvad der skal ske med IS-terroristerne i de syriske lejre.

De seneste år har Socialdemokratiet virkelig knoklet for at overbevise danskerne om, at de på udlændingeområdet har placeret sig tæt op af os i Dansk Folkeparti. Sideløbende har det været diskuteret, om partiet virkelig har ment det eller om det har været en taktisk forandring for at snuppe vores vælgere.

Mange er af den overbevisning, at Mette Frederiksen nok selv er overbevist. Men at hendes parti ikke er. At partiet har accepteret den nye politiske linje, fordi man har forstået, at det har været vejen til magten.

I løbet af de seneste uger har vi således oplevet, at en lang række af socialdemokrater i hele landet har lagt et pres på regeringen for at tage IS-terroristerne ”hjem” fra Syrien.

Senest i sidste uge, hvor en samlet partiforening på Ærø sendte en pressemeddelelse afsted med en opfordring til partiledelsen om, at de ønskede både børn og mødre til Danmark fra IS-lejrene i Syrien.

Tidligere var det socialdemokrater fra blandt andet Billund, Gribskov, Halsnæs, Næstved og Holbæk, som har lagt pres på regeringens udlændingepolitik.

Mange af vores lokale DF’ere oplever også at sidde i byråd og regionsråd, hvor de lokale S-folk virker langt mere enige med de radikale, når det kommer til udlændingepolitikken, end de er med os i Dansk Folkeparti.

Socialdemokrater, som i årevis har afskyet Dansk Folkepartis udlændingelinje og som heppede med på sidelinjen, da Poul Nyrup i sin tid udskammede os og kaldte os ”ikke-stuerene”.

Det hænger ved endnu.

Mange lokale byrådsmedlemmer fra Socialdemokratiet har et helt andet syn på udlændingepolitikken end partiet gerne vil have det til at fremstå.

Derfor presses Mette Frederiksen ikke alene fra regeringens støttepartier. Det har vi vidst længe. SF, de radikale og Enhedslisten. Der lægges også et massivt pres fra S-baglandet for at tage nogle af de værste terrorsympatisører fra Islamisk Stat til Danmark sammen med deres børn.

Mindst seks kvinder og deres 19 børn.

Tidligere på året kunne vi godt fornemme, hvor det bar hen og derfor indkaldte jeg statsminister Mette Frederiksen til en forespørgselsdebat, hvor jeg ønskede en garanti for, at de, der har kæmpet for en islamistisk stat i Syrien, ikke ville ende i Danmark.

Den 3. marts sagde landets statsminister følgende fra Folketinget talerstol:

”Børnene er i en skrækkelig situation og jeg er sikker på, at forholdene i lejrene ikke egner sig til, at børn skal være der. Men i vores optik betyder det ikke, at de mennesker, der har vendt Danmark ryggen, skal tilbage.”

Siden da, begyndte statsministeren dog at trække i land og i slutningen af marts gik en lang række af folketingets partier – desværre også Venstre, Konservative og Liberal Alliance – med til en aftale, hvor en taskforce skulle komme med deres konklusioner om, hvordan man kunne få børnene ”hjem” fra Syrien uden deres mødre.

De fleste, der kender de internationale konventioner, ved, at det er en nærmest umulig opgave. Uanset hvad, vil forældrene med menneskerettighedskonventionen og børnekonventionen i ryggen have mulighed for at følge efter deres børn til Danmark.

Hvis taskforcen derfor i den kommende uge konkluderer, at der er en mulighed for at få børnene til Danmark, så ved vi i Dansk Folkeparti godt, hvad der reelt vil ske: Forældrene VIL ende med at følge med.

Og vi vil få nogle af de værste terrorsympatisører fra Islamisk Stat på dansk jord.

Den kommende uge er derfor interessant:

Hvad vil taskforcen konkludere?

Vil Mette Frederiksen give efter?

Hvis hun gør det, er det desværre endnu et tegn på, at Socialdemokratiets stramme udlændingelinje var mest strategi og taktik.

For hvis først børnene begynder at komme til Danmark  – hvis Mette Frederiksen giver efter – begynder lavinen at rulle.

Drypvist vil IS-terroristerne og deres børn ankomme til Danmark.

Derfor er den kommende uge så interessant. For vil Mette Frederiksen tage IS-terroristerne til Danmark i modstrid med alt det, hun tidligere har lovet danskerne?

 

Jeg frygter det..

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

 

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik? Tilmeld dig her:

Fik du læst:

Uroen vokser i S-bagland: Lokalforeninger kræver blødere udlændingekurs – Ditoverblik.dk

Efter Muhammed-trusler: Statsministeren vil forhandle med partier om ytringsfrihed – Ditoverblik.dk

DF: Skandaløst med lange sagsbehandlingstider hos politiet – Ditoverblik.dk

Rul til toppen