fbpx

Ny aftale bevilger nyt udstyr til grænseovervågning

Christiansborg, tirsdag den 15. novemberNy aftale bevilger nyt udstyr til grænseovervågning

Zigzag-kurs fra den røde regering, mener Peter Skaarup

Dansk Folkeparti indgik tirsdag aften en aftale med regeringen, Venstre og Konservative om en ny flerårsaftale for politiets og anklagemyndighedens økonomi i 2012-2015. Aftalen betyder, at der bliver tilført 270 millioner kroner mere til politiet, hvoraf de 73 millioner kroner skal bruges til bekæmpelse af bandekriminalitet.

DF har som bekendt måtte give afkald på grænsekontrollen, men til gengæld afsættes der med den nye aftale 28 mill. kr. til mobilt videoovervågningsudstyr og anden politiindsats i forbindelse med grænseoverskridende kriminalitet.

Retsordfører i Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, er godt tilfreds med den nye aftale, fordi der nu kan anskaffes udstyr, som Peter Skaarup mener delvis vil kunne erstatte den permanente toldkontrol i form af mobilt videoovervågningsudstyr og andet til bekæmpelse af østbander og indbrudskriminalitet.

– Det er naturligvis positivt, at der skal sættes ind med ekstra overvågning ved grænserne. På den anden side vidner det også om en politisk zigzag-kurs, at regeringen først afskaffer grænsekontrollen, for efter få timer senere at afsætte midler til en massiv overvågning ved lige netop grænsen, siger Peter Skaarup.

Aftalen indebærer bl.a. også bevillinger til styrket politiindsats i ghettoer og til øget anti-bandeindsats.

– Det har været vigtigt for DF, at politiet med aftalen får flere penge til antibande-indsatsen og indsatsen i ghettoerne. Hermed også indsatsen i forhold til den organiserede kriminalitet. Det er især vigtigt, fordi det vil skabe mere tryghed blandt borgerne, siger Peter Skaarup.

Rul til toppen