fbpx

Ny EU-dom gør det muligt at modtage SU uden at være studerende i Danmark

Pressemeddelelse

DF: Ny EU-dom gør det muligt at modtage SU uden at være studerende i Danmark

Dansk Folkepartis medlem af EU-parlamentet, Morten Messerschmidt, er rystet over ny domstolsafgørelse i EU-systemet, der nu gør det muligt at modtage dansk SU for studerende, der aldrig har studeret i Danmark, men hvis forældre har arbejdet her i landet. Morten Messerschmidt vil rejse sagen overfor EU Kommissionen og samtidig opfordre den danske regering til at sige fra overfor dommen.

– Det kommer ikke længere som en overraskelse, at EU-domstolen virker som en integrationsmotor i det føderalistiske projekt, men nogle gange kan man alligevel godt bliver overrasket over, hvor omsiggribende dommene er. Når det nu bliver muligt for andre EU-landes studerende at få dansk SU, hvis blot deres forældre engang har arbejdet her i landet, så er EU-domstolen gået for vidt. Det må der sættets en stopper for, siger Morten Messerschmidt.

– Jeg vil rejse sagen overfor EU Kommissionen og samtidig på det kraftigste opfordre den danske regering til at tage opgøret med EU-systemet. Bliver dette ikke stoppet i opløbet, vil det givetvis på sigt koste SU-systemet livet i Danmark, siger Morten Messerschmidt.

Rul til toppen