fbpx

Ny ”Hjemrejsestyrelse” fra i dag. Men de rejser jo ikke hjem…

Der er nu så sikkert i dele af Syrien, at migranter, som kommer fra Damaskus-provinsen, godt kan vende hjem. Det sker bare ikke. For den socialdemokratiske regering vil ikke samarbejde med Syrien om de syrere, som ikke ønsker at forlade Danmark. Og så sker der ingenting. For selvfølgelig vil mange af syrerne hellere blive i Danmark end tilbage for at genopbygge deres land.

 

Regeringen taler ellers meget om problemet. I dag drager udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye således til Birkerød for at indvie den nyetablerede Hjemrejsestyrelse. Det er et initiativ, som skal være med til at strømline arbejdet med at sikre, at afviste asylansøgere reelt også forlader landet. Det formål er jeg naturligvis helt enig i. Og det er kun glimrende, hvis man kan effektivisere nogle arbejdsgange. Men man kan godt have sin tvivl om, hvorvidt det i virkeligheden vil gøre en forskel.

 

For problemerne med at få de afviste syriske asylansøgere til at rejse hjem skyldes i bund og grund, at regeringen ikke ønsker at samarbejde med Assad-regimet i Syrien om hjemsendelser. I EU har man nemlig vedtaget, at ingen EU-lande må samarbejde med den syriske regering. Det tør den socialdemokratiske regering ikke sætte sig op imod. Og så batter en funklende ny styrelse ikke alverden. Det risikerer at blive ren symbolpolitik. Uden nogen reel effekt.

 

Det uafhængige Flygtningenævn har ellers allerede i flere sager slået fast, at forholdene i Damaskus-provinsen nu er så sikre, at man godt kan sende syrere retur dertil. Det har Nævnet konkluderet i flere sager, hvor Nævnet har stadfæstet Udlændingestyrelsens afgørelser i konkrete sager med syriske statsborgere, som har fået afslag på asyl i Danmark.

 

Det er godt nyt. Og det er jo sådan, det bør være. Folk, der kommer til Danmark, skal kun have hjælp og beskyttelse på midlertidig basis. De skal hjem igen, når forholdene er til det. Og for folkene fra Damaskus-provinsen i Syrien er det tidspunkt altså nu. Det vil i så fald også være i tråd med udviklingen i regionen, hvor op mod 100.000 migranter vendte hjem til Syrien i 2019.

 

Det er faktisk ikke engang så nyt igen. For konklusionen nåede Flygtningenævnet for første gang frem til i december sidste år. Alligevel er der ikke sket noget som helst. De syrere, som nægter at forlade Danmark, er her stadig.

 

Den socialdemokratiske udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye har ellers glædestrålende annonceret, at nu skal myndighederne hurtigt i gang med at genvurdere de opholdstilladelser, som er givet til syrere fra Damaskus-området. Fint nok. Men det gør ingen forskel, så længe de syrere, som ikke har lyst til at rejse hjem, bare kan blive i Danmark. Den manøvre gennemskuer de syrere, som forståeligt nok hellere vil være her end i Syrien, selvfølgelig hurtigt…

 

Vi kan hurtigt blive enige om, at Assad er en skidt karl. Men det er nu engang den regering, der er i Syrien. Det kan vi ikke lave om på. Og hvis vi ikke vi vil hjemsende via samarbejde med regeringerne i de lande, hvor de afviste asylansøgere kommer fra, så ender de med at blive her til evig tid. Så er Danmark for mennesker fra de lande blevet et tag-selv-bord. Det dur selvfølgelig ikke!

 

Det er endnu et eksempel på, at den nuværende regering ikke lever op til valgløfterne om at føre en stram udlændingepolitik.

 

Med venlig hilsen

 

Kristian Thulesen Dahl

 

Fik du læst:

 

Eidfester og begravelse mistænkes for at sprede coronasmitte
https://ditoverblik.dk/eidfester-og-begravelse-mistaenkes-for-at-sprede-coronasmitte/

 

Briterne vil sætte flåden ind mod migranter
https://ditoverblik.dk/briterne-vil-saette-flaaden-ind-mod-migranter/

 

Biografer trues af konkurs – kulturministeren mener ikke, de er en del af kulturlivet
https://ditoverblik.dk/konkurser-truer-biografer-kulturministeren-mener-ikke-de-er-en-del-af-kulturlivet/

 

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik? Tilmeld dig her:
https://sensetest.us18.list-manage.com/subscribe/post?u=ab3bf89b39687876b440fb7fa&id=a77b433213

 

Rul til toppen