fbpx

Ny skatteaftale er hamrende usolidarisk og rammer socialt skævt

Christiansborg, fredag den 18. November 2011

PressemeddelelseNy skatteaftale er hamrende usolidarisk og rammer socialt skævt

Regeringen og Enhedslisten har fredag indgået en ny skatteaftale, som hæver skatten med 5,5 mia. kr. Skatteordfører for Dansk Folkeparti, Dennis Flydtkjær, er ikke imponeret:

– Det er en skatteaftale som er hamrende usolidarisk og samtidig rammer socialt skævt. Meget værre kunne det næppe gøres, siger Dansk Folkepartis skatteordfører.

Dennis Flydtkjær peger på, at afgiften på husstandsomdelte reklamer er folkefjendsk. Effekten af afgiften mindsker forbrugernes mulighed for at gennemskue priser, som vil medføre dårligere konkurrence med stigende priser til følge. Beregninger har da også vist, at reklameafgiften vil give en dansk børnefamilie en merudgift på mere end 2.500 kr. om året. Det, sammenholdt med at et års forbrug på 55 kg af reklamer til en husstand, svarer miljømæssigt til, at køre en tur på 80 km i en normal bil. Så rent miljømæssig flytter afgiften ikke noget, siger Dennis Flydtkjær.

– Se også på de kommende afgifter på øl, cigaretter og slik, som uden tvivl vil øge grænsehandlen. Da regeringen satte sig et mål om at øge beskæftigelsen, var der nok ikke mange der vidste, at det var den tyske beskæftigelse man ville øge.

– Et andet vigtigt punkt ved de nye afgifter er, at det rent statistisk typisk er lavindkomstgrupperne der ryger, og derfor vil afgifterne også alt andet lige ramme socialt skævt, siger Dennis Flydtkjær.

Derfor mener Dennis Flydtkjær også at det er helt hen i vejret, når den røde regeringen prøver at udsende et signal om, at man laver en social ansvarlig aftale med en bedre fordeling.

– For hvor meget flytter kompensationen på 280 kr. om året i den grønne check i forhold til den kæmpe regning, som samtlige danskere får på en lang række andre områder i form af nyopfundne afgifter? Spørger Dennis Flydtkjær.

– Eller hvad med fjernelsen af fradraget på formueforvaltningsomkostningerne? For en person på 40 år, der allerede har sparet 500.000 kroner op, og som betaler 50.000 kroner til pension om året, vil det betyde, at personen har 113.000 kroner mindre til sig selv før skat, når han går på pension som 65-årig.

– Det er pensionisten og murearbejdsmanden som kommer til at betale regningen, og den lovende kompensation er ganske enkelt til grin. Den røde regerings og enhedslistens skatteaftale er ganske enkelt usolidarisk, fastslår Dennis Flydtkjær.

Rul til toppen