fbpx

Nye bødemuligheder mod Danmark skal medføre folkeafstemning

Pressemeddelelse

Morten Messerschmidt:

Nye bødemuligheder mod Danmark skal medføre folkeafstemning

Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt, peger på, at hvis Danmark kan pålægges bøder i forbindelse med deltagelse i finanspagten, så er dette ensbetydende med en ny suverænitetsoverdragelse, som danskerne ifølge Grundloven skal tage stilling til ved en folkeafstemning.

”Jeg har noteret, at statsminister Helle Thorning-Schmidt uden omsvøb siger, at Danmark vil kunne blive idømt bøder, hvis der ikke er styr på det nationale budget. Der er i så fald tale om et ganske anseligt beløb på 1,7 milliarder kroner, som vil forsvinde ned i den bundløse europæiske redningsfond, hvor de vil gøre mere skade end gavn”, siger Morten Messerschmidt.

Han understreger, at den danske regering tager lige lovligt let på fremtidens sanktionsmuligheder, og at den derfor snarest bør konsultere danskerne ved en folkeafstemning.

”Da der er tale om en klokkeklar – og ny – afgivelse af suverænitet, idet bødemuligheden er et juridisk og ikke et politisk tiltag, er der tale om suverænitetsafgivelse i forhold til Grundlovens paragraf 20. Regeringen og Folketingets medlemmer har med deres underskrift erklæret, at de vil overholde landets forfatning, og derfor skal der udskrives folkeafstemning”, siger Morten Messerschmidt.

Rul til toppen