Nye Borgerliges økonomiske politik vil ødelægge velfærden

Selvom Dansk Folkeparti godt nok må siges at have været i vælten på grund af debatten om de aktuelle meningsmålinger, sidder jeg her lørdag tilbage med følelsen af en god og begivenhedsrig uge!

Med et dejligt krus kaffe sidder jeg og tænker tilbage på alle de mennesker, alle de gode råd og alle de fine oplevelser, som jeg har være forundt i løbet af ugen. Den seneste uges rundtur i det syd- og sønderjyske har budt på mange gode oplevelser!

Eksempelvis tirsdag, hvor vi iført overlevelsesdragt blev fløjet 250 kilometer ud midt i Nordsøen. Her besøgte jeg boreplatformen ”Syd Arne”, der sammen med andre platforme i årtier har sikret Danmarks forsyning af olie og gas samtidig med, at aktiviteterne har givet kæmpestore indtægter til statskassen. Gode folk arbejder i døgndrift på boreplatformen og sørger for, at vi også i fremtiden har energi til opvarmning af vores huse eller brændstof på vores biler. For selvom vi fornuftigvis udbygger vores vedvarende energi – senest har vi været med til at beslutte anlægget af endnu en meget stor havvindmøllepark i 2027 – vil vi i en lang årrække frem fortsat have brug for olie- og gas. Og i stedet for at den så skal importeres fra måske Mellemøsten eller Rusland, er det bedre, vi selv indvinder.

Da vi dagen efter var kommet godt og sikkert tilbage på fastlandet, gik turen til Hviding – en mindre by med 1200 indbyggere, beliggende tæt ved Ribe.

I Hviding blev der i 2015 etableret et asylcenter i byens gamle stationsbygning. I øjeblikket bor der omkring 375 asylansøgere på centeret. Og det giver desværre en hel del utryghed for området.

JydskeVestkysten har søgt aktindsigt og har kunnet berette, at der siden 2016 har været hele 221 sager, hvor politiet er rykket ud på centeret. Og det er vel og mærke kun for anmeldelser af forhold, der er begået på selve centeret.

Og for at høre om den utryghed, asylcentret medfører, besøgte jeg også en af de nærmeste naboer til Asylcenter Hviding. Her hørte jeg skræmmende historier. Om indbrud, unge piger der antastes af mænd i flok og tyverier i områdets butikker.

Vi kan ikke være tjent med, at nogle danskere på den måde skal leve i utryghed.

Derfor: Hvis man som asylansøger begår kriminalitet, så skal man vide, at man ikke længere er velkommen i Danmark. Så skal man med det samme have stoppet sin asylbehandling.

Danskere – også dem der lever tæt på asylcentre – skal kunne leve i fred og tryghed!

Senere på dagen drog jeg tilbage til Esbjerg, hvor jeg mødtes med vores tillidsfolk og om aftenen havde et åbent debatarrangement. Cirka 150 mennesker kom forbi – på trods af regn og rusk. Tak til Jer for en god aften.

Torsdag tog vi tidligt fra Esbjerg og kørte mod Sønderborg. Målet var vores nationalsymbol; Dybbøl Mølle.

Bestyrelsen bag Møllen bød os indenfor og vi fik kaffe og ”brødtorte” – en sønderjysk specialitet, som ligger rigtig godt i maven.

Med finanslovsaftalen har Dansk Folkeparti sikret, at Dybbøl Mølle har fået midler til en tiltrængt større renovering. Med en rundtur på møllen kunne vi ved selvsyn konstatere, at renoveringen er nødvendig. Vi skal nemlig værne om vores nationale symboler – sikre vores historiefortælling.

Både onsdag og torsdag var vi i øvrigt passet op af en stor skare af journalister, der normalt har deres gang i København. Vældig fornøjeligt og ikke noget vi er så vandt til i det jyske. De kom for at lave historier om vigende meningsmålinger, men også fordi jeg torsdag skulle have et debatarrangement på Folkehjem i Aabenraa med formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund.

Speciel tak til JydskeVestkysten for at arrangere mødet, men da også til eksempelvis DR, som stillede med hele seks sendevogne. Man skulle jo tro, at den franske præsident Macron var kommet på besøg i Aabenraa.. J

Jeg var rigtig glad for debatten. Nye Borgerliges plan er jo at true sig til at få tre ultimative krav på udlændingeområdet igennem, hvis de kommer i Folketinget.

Vi er helt med på indholdet af de tre krav. Men de kan ikke stå alene. Disse tre krav vil ikke løse problemerne, som det ellers påstås. Mange andre ting er også nødvendige. Og derfor er det tudetosset at gøre lige præcis disse tre krav ultimative. For hvad så, hvis man får dem igennem og alligevel ikke har løst opgaven? Eller man ikke får andre nødvendige ting igennem, fordi man har gjort lige præcis disse tre ting ultimative?

For er det med ultimative krav en god måde at få sine ting igennem? Hvordan gik det sidst, nogle prøvede på det? Man ender oppe i et træ, som man stille og roligt skal kravle ned fra igen efterfølgende. Og skuffelsen vil så nok være stor hos de danskere, der ellers troede på det med ultimative krav..

I debatten kom vi også ind på Nye Borgerliges økonomiske politik. En politik der får Liberal Alliances til nærmest at ligne et midterpartis. Afskaffelse af topskatten, afskaffelse af selskabsskatten. En markant nedsættelse af beskatningen af aktiespekulation for de højeste indkomster.  Partiet ønsker også en mindre udligning imellem kommunerne. De bedst stillede kommuner skal ikke betale så meget til de dårligere stillede. En politik der vil gå hårdt ud over velfærden i de kommuner, hvor folk ikke tjener så meget. En politik der virkelig vil udfordre sammenhængskraften i vort land. Jeg er virkelig ikke glad for den del af Nye Borgerliges politik, men jeg synes samtidig, at det var godt at få også den del belyst på mødet i Aabenraa.

Tak til alle jeg har mødt i løbet af ugen. Jeg glæder mig til de kommende uger og måneder, som vil bringe mig rundt til mange flere steder i landet.

God weekend til jer alle sammen.

Med venlig hilsen
Kristian Thulesen Dahl

 

Scroll to top