fbpx

Nyt løftebrud fra Mette Frederiksen – lemper familiesammenføringsreglerne markant. De danske medier er stort set tavse!

For to uger siden – fredag aften – listede Mattias Tesfaye, udlændinge- og integrationsminister, en neutralt formuleret pressemeddelelse ud på ministeriets hjemmeside. I pressemeddelelsen blev en af de heftigste lempelser af den danske udlændingepolitik, som den socialdemokratiske regering endnu har gennemført, offentliggjort. Endnu et løftebrud i udlændingepolitikken var en realitet.

Men samtidig blev det den lempelse af udlændingepolitikken, som indtil videre har fået mindst omtale i de danske medier! Det er tæt på at være lige så kritisabelt.

Indeholdt i den nævnte pressemeddelelse var nemlig en markant lempelse af de danske familiesammenføringsregler, som kan få store negative konsekvenser for Danmark.

Baggrunden er, at Mette Frederiksens regering har besluttet sig for at overgive sig betingelsesløst til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Domstolen i Strasbourg besluttede i sommer, at det var i strid med de såkaldte “menneskerettigheder”, da Danmark i 2016 gav en syrisk flygtning med midlertidig opholdstilladelse afslag på familiesammenføring, fordi han ikke levede op til kravet om at have været i Danmark i tre år. En ellers helt igennem rimelig og fair regel, som vi tidligere havde fået gennemført.

En flygtning, som vel at mærke havde sneget sig ind i Danmark med hjælp fra menneskesmuglere. Helt forrykt. Jeg har tidligere skrevet et ugebrev om den vanvittige dom. Det kan læses her.

Dengang skrev jeg: ”Dommen fra Den Europæiske Menneskeretsdomstol er en underkendelse af helt igennem rimelig og fornuftig dansk lovgivning. Ja, af det danske folkestyre. Et direkte angreb på danskernes ret til at bestemme, hvilke regler der gælder i Danmark.”

Og videre: ”Dette er et afgørende øjeblik for regeringen. Vil Socialdemokratiet stå fast på den stramme udlændingepolitik, som det danske folks folkevalgte repræsentanter har vedtaget? (…) Det er en afgørende test for Mette Frederiksens regering. Vil de gøre det, som er bedst for Danmark og sige klart og tydeligt fra over for Domstolen? Eller vil de bøje sig for støttepartiernes krav om at åbne vores land op for mere indvandring?”

Nu kender vi svaret. Mette Frederiksens regering valgte det sidste. Overgav sig uden kamp. Byder flere migranter indenfor.

Regeringen har nemlig besluttet, at de fremover vil give flygtninge med midlertidig opholdstilladelse familiesammenføring efter 2 år i stedet for 3. En meget markant lempelse, som selvsagt vil medføre, at flere familiemedlemmer fra især Syrien kommer hertil hurtigere, end de ellers ville have haft mulighed for.

Før valget i 2019 garanterede Mette Frederiksen, at hun ville fastholde de store linjer i udlændingepolitikken, hvis hun blev statsminister. Helt konkret lovede hun danskerne, at centrale elementer i den stramme udlændingepolitik såsom reglerne for asyl og familiesammenføring ikke ville blive ændret uden opbakning fra et flertal henover midten i Folketinget. Der skulle som minimum være et borgerligt parti med, hvis reglerne skulle laves om. Et løfte til danskerne om, at man trygt kunne stemme på hende, hvis man var optaget af at fastholde en stram udlændingepolitik. Det kan man eksempelvis læse i artiklen ”Mette Frederiksen garanterer: Vi lemper ingen krav til udlændinge uden V og DF”, som Altinget bragte i april 2019.

Det løfte er Mette Frederiksen nu løbet fra!

Reglerne laves om med det samme. Administrativt. Uden behandling i Folketinget. Og uden at have et flertal henover midten på plads.

Et klokkeklart brud på det løfte, hun gav danskerne inden valget. Mette Frederiksen har svigtet danskernes tillid.

Men det opdager de fleste danskere måske slet ikke, for medierne var også gået hjem den fredag aften for to uger siden…

Så indtil videre er det alene Jyllands-Posten, der har taget sagen alvorlig. Og så lidt Berlingske, der viderebragte et opkog af Jyllands-Postens artikel. Ritzaus Bureau bragte et mindre telegram dagen efter pressemeddelelsens udsendelse, som blev samlet op af nogle enkelte medier.

Men derudover var der tavshed. Og især set i lyset af beslutningens omfang og betydning er det trist. En massiv udlændingelempelse, som næsten ikke omtales? Frederiksen, Tesfaye og deres spindoktorer må næsten ikke kunne tro deres held!

Når en så væsentlig nyhed lempes ud på et ministeries hjemmeside en fredag aften, så bør alle alarmklokker lyde. For så ved vi godt, hvad formålet er. Regeringen er jo udmærket klar over, at det er en dårlig sag. En rigtig stinker. Men den smarte spinmanøvre lykkedes. I hvert fald foreløbig…

Men det skal også kun være foreløbig. For det nye løftebrud fra Mette Frederiksen lemper familiesammenføringsreglerne markant! Og det skal danskerne vide!

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Bliv gratis prøvemedlem af Dansk Folkeparti i resten af 2021

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik? Tilmeld dig her:

Fik du læst:

Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere koster 31 milliarder kroner om året

Pludselig lempelse af udlændingeloven udløser byge af spørgsmål fra DF

Köln tillader muslimsk bønnekald, som ingen har bedt om

Rul til toppen